Szombat nulla órától zárt helyeken kell a maszk – ObudaMost

A Főváros után a kormány is lépett, elrendelték szombaton nulla órától a zárt helyekre vonatkozóan a kötelező maszkviselést. A negyedik járványhullám tetőzését november végére, december elejére várják.

A maszkhasználat alól csak az irodák és a sportolás céljára szolgáló helyiségek jelentenek kivételt – derül ki az MTI tudósításából. A szolgáltatások esetében mindenhol kötelező a maszk, ahol egy üzlethelyiségben rendszeresen ötnél többen tartózkodnak.

Az oktatás digitálisra átállítása nincs napirenden, az iskolaigazgatók kaptak döntési jogosultságot, hogy előírják-e a kötelező maszkhasználatot az intézményükben.

Továbbra is érvényben van az a szabály, hogy az 500 fősnél nagyobb rendezvényeken csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni. Az egészségügyi dolgozók számára kötelezővé tették a harmadik oltás felvételét, és a kormány ugyanezt fontolgatja az államigazgatásban dolgozók esetében is.

A kormányinfó előtt a Főváros jelentette be Budapest vonatkozásában a kötelező maszkhasználat elrendelését, és egyben a kormányt sürgette a szükséges járványügyi döntések meghozatalát várva. Budapesten szombattól a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. intézményei, fürdői csak védettségi igazolvánnyal vagy az oltást igazló dokumentummal látogathatók.

A városvezetés köszönetet mondott a felelősségteljesen viselkedő budapestieknek is, mint írják a BKK járatain bevezetett kötelező maszkviselés előírását a legtöbben fegyelmezetten betartják, eddig komolyabb büntetést nem kellett kiszabni.


'21. 11. 19.

Feliratkozom hírlevélre