Hétfőn nyit a megújult Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Békásmegyeri Könyvtára – ObudaMost

A kívül-belül megújult könyvtár 2021. augusztus 16-án, hétfőn 12.00 órakor nyitja meg kapuit az olvasóközönség számára. A külső-belső korszerűsítést a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár saját forrásból, illetve az NKA pályázatának segítségével végezte – írja az önkormányzat.

A felújítás során a belső terek épületgépészeti és szerkezeti átalakításon is átestek, megújult a fűtés, a vizesblokkok, az épület akadálymentes mosdóval is modernizálódott.

Az új felhasználói igények figyelembevételével újultak meg a tájékoztató táblák is, melyek megkönnyítik az eligazodást a könyvtárban. Az épület külsőleg is megszépült, új színt kapott, és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár arculatához igazodva megújult cégtáblák hirdetik a könyvtárat.

Emellett a modern külsőhöz igazodó, kimondottan a könyvtár közösségi tér szerepét erősítő változásoknak is örülhetnek az olvasók, írja az önkormányzat.

Az 50 négyzetméteres rendezvényteremben lehetőség lesz gyermek előadások, felnőtt találkozók, kiállítások, könyvbemutatók, klubfoglalkozások megtartására, a gyermekkönyvtár helyisége és könyvkínálata is megújult, család- és bababarát eszközökkel, játékokkal gyarapodott, ahol barátságos mesesarokkal várják a legkisebbeket.

A fiatal olvasóközönség számára a könyvtár csendesebb, félreeső részén 14+ olvasósarkot alakítottunk ki, ahol a látogatók nem csak kedvenc olvasmányaikat találják meg, de várhatóan találkozóhely is lesz számukra.

Frissült a könyvkínálat is. A régi, kevésbé tetszetős példányokat leválogatták, a legfontosabbakat pótolták. Ennek köszönhetően egy sokkal korszerűbb gyűjtemény áll a látogatók rendelkezésére, a legszélesebb olvasói igényeket szolgálja majd ki. A legnépszerűbb sikerkönyvek mellett a legújabb kortárs szépirodalmat is megtalálják az olvasók.

Forrás: obuda.hu


'21. 08. 11.

Feliratkozom hírlevélre