Gyermekvédelmi népszavazást jelentett be Orbán – ObudaMost

Brüsszel megtámadta Magyarországot – indokolta a népszavazást a miniszterelnök.

„Brüsszel az elmúlt hetekben egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt” – jelentette ki Orbán Viktor a Facebook-oldalára feltöltött videójában, nem sokkal azután, hogy ugyanott felhívta a figyelmet arra, hogy nemsokára fontos bejelentést fog tenni.

Brüsszel sérelmezi, hogy nálunk nem lehetséges az, ami Nyugat-Európában már állandósult” – fogalmazott Orbán, majd egértelművé tette, hogy szerinte az Európai Unió szerinte azt kifogásolja, hogy Magyarországon nem engedik, hogy LMBTQ aktivisták járjanak be az iskolákba.

„A kormány úgy döntött, hogy népszavazást kezdeményezünk öt kérdésben. Ezek a következők” – így Orbán, majd felsorolta a kérdéseket, amik az alábbiak:

1. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak?

2. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?

3. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhető legyenek nemátalakító kezelések.

4. Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?

5. Támogatja-e Ön, hogy a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg? – olvasta fel a kérdéseket Orbán, aki azt kérte, hogy mindenki mondjon nemet a fentiekre.

OM


'21. 07. 21.

Feliratkozom hírlevélre