Pihenőpart lesz a pesti alsó rakparton – ObudaMost

Közösségi teret hoz létre a főváros a pesti alsó rakpart azon részén, amelyek a felújítás alatt amúgy sem járhatók autóval.

“2021. június 18. és augusztus 15. között – kihasználva a rakparti fejlesztések miatt létrejövő zárványterületet – a Fővárosi Önkormányzat megbízásából, a Budapest Brand nZrt és a Valyo, város és a folyó egyesület együttműködésének eredményeképp egy kísérletező, kreatív köztér jön létre az alsó rakparton a Kossuth Lajos tér és a Lánchíd között” – írta ki Balogh Samu várostervező, Karácsony Gergely kabinetfőnöke közösségi oldalára.

Az új pihenőpart létrehozása semmilyen mértékben nem korlátozza az autóforgalmat, hiszen egy olyan szakaszt érint, ahol a kapcsolódó beruházások miatt ma amúgy sem járhatnak autók – hívta fel a figyelmet Karácsony kabinetfőnöke. A megnyitásban a Főváros több cége is aktívan szerepet vállal, többek között a Budapesti Közlekedési Központ, a Budapest Közút, a Fővárosi Közterület-fenntartó vállalat, a Főkert és a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság.


'21. 06. 10.

Feliratkozom hírlevélre