Merkely Béla: Semmi esélyét nem látom annak, hogy nyissunk – ObudaMost

A Semmelweis Egyetem rektora videóban mondta el, maximum olyan nyitást lát esélyesnek mostanában, aminek keretei között a már beoltottak szabadon mozoghatnak – írja a hvg.hu

A Semmelweis Egyetem rektora, Merkely Béla a magyar kormány Facebookjára feltett videóban kért mindenkit arra, nagyon szigorúan tartsa be a jelenlegi szabályokat, és oltassa be magát. Merkely szerint lassan korlátozó intézkedésekre lesz szükség, ha nem tudjuk kordában tartani a számokat, de ez rajtunk is múlik.

Merkely éppen ezért arra kért mindenkit, tartsa be a jelenleg előírt szabályokat, és akkor megúszhatjuk a további bezárást.

Most semmi esélyét nem látom annak, hogy nyissunk. Az egyetlen lehetősége az úgynevezett lépcsőzetes nyitásnak, hogy azok kapjanak nagyobb mozgási lehetőséget, akik már be vannak oltva, illetve akik hat hónapon belül estek át valamilyen koronavírus-fertőzésen”

– mondta Merkely.

Az orvos szerint ez a lehetőség azért is jó, mert újra beindulhat valamiféle társadalmi mobilitás, és azokat is oltásra ösztökéli, akik még nem döntöttek. Az oltást azért is fontosnak tartja, mert “ahogy látjuk, a koronavírus semmit nem veszített az erejéből”.

Forrás: hvg.hu


'21. 03. 03.

Feliratkozom hírlevélre