A Fidesz tovább szigorítaná az országos listaállítást – ObudaMost

Volner János gondolt egyet és beadott egy módosítót, a Fidesz pedig támogatta.

Támogatta a Fidesz-KDNP kedden az Országgyűlés igazságügyi bizottságában Volner János azon, a választási törvény újabb tervezetéhez benyújtott módosító javaslatát, amely tovább szigorítja az országos listaállítás feltételeit – írja a Telex Sebián-Petrovszki Lászlóra hivatkozva. A DK országgyűlési képviselője, a bizottság tagja arról tájékoztatta a lapot, hogy a kormánypártok képviselői egyhangúlag szavazták meg a javaslatot, így 8 igen szavazat volt a bizottsági ülésen, míg a 4 jelenlévő ellenzéki képviselő nemmel szavazott.

Volner János javaslata arról szól, hogy a jövőben a választásokon csak az a párt állíthat pártlistát, amelyik

legalább 14 megyében és a fővárosban, legalább 71 egyéni választókerületben önállóan jelöltet állított.

Ez pedig nem jelent mást, mint hogy – ha megszavazza a parlament a módosítást – az ellenzéki pártoknak nem lesz lehetőségük külön listán indulni a következő, 2022-es országgyűlési választáson.

Ahogy arról mi is írtunk, az Alaptörvény kilencedik módosításának benyújtása és a veszélyhelyzeti rendeletek kihirdetése után a kormánynak még a választási törvényt érintő előterjesztésre is maradt ideje. November 12-én úgy állt a dolog, hogy 27-ről 50-re emelik az országos listaállításhoz szükséges egyéni jelöltek számát (az indoklás szerint a kamupártok elleni fellépésként).

Forrás: magyarnarancs.hu

Újra bevezetik a vásárlási idősávokat

Új kormányrendelet lép érvénybe, az idősek kétórás vásárlási sávot kapnak – jelentette be Orbán Viktor a közösségi oldalán. A miniszterelnök bejelentése szerint az idősek hétköznap 9-től 11 óráig, hétvégén pedig 8-tól 10 óráig vásárolhatnak elkülönítve. Az idősek számára a nyitvatartás többi órájában is van lehetőség a vásárlásra, viszont ebben a kétórás időszakban csak ők tartózkodhatnak…


'20. 11. 24.

Feliratkozom hírlevélre