Folytatódik a borsodi időközi választás utóélete – ObudaMost

Tóth Ádám független képviselő jelölt megtámadta, választási csalásra hivatkozva, a nem régiben lezajlott, borsodi időközi országgyűlési választás eredményét.

Tóth Ádám és Szanyi Tibor pártja az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) azért adta be fellebbezését mert úgy vélik a szabadon elérhető információk alapján, hogy a kormány pártok választási csalást követhettek el. Valószínűsíthetően ismeretlen tettesek olyan tevékenységeket végeztek, amelyek nagyban befolyásolták és hozzá járultak az október 11-én megszületett választási eredményhez.

Székely Sándor a Szolidaritás országgyűlési képviselője kedden kiadott közleményében „örömmel nyugtázta”, hogy megtámadták az eredményt. Véleménye szerint nem nyugodhatunk bele a kormány oldal jogtalan előnyeibe ebben az esetben muszály élnünk jogállamiság ellenére is a jogszabályok lehetőségeit kimerítő kezdeményezéssel.

Az ISZOMM úgy látja, hogy muszáj élnünk akár csökött hazai jogállamiság ellenére is a jogszabályok lehetőségeit kimerítő…

Közzétette: Székely Sándor, a Szolidaritás országgyűlési képviselője – 2020. október 20., kedd

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú választókerületben tartott időközi országgyűlési választást Konc Zsófia a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte 50,87 százalékkal az ellenzék közös jelöltje Bíró László előtt aki 45,9 százalékos eredmény ért el. A fellebbezést benyújtó Tóth Ádám és Szanyi Tibor vezette ISZOMM pedig mindössze 2,23 százalékot szerzett a szavazáson.

(MTI)

Többet költött kampányra a törvényesnél Koncz Zsófia?

Csak Facebook-reklámra többet költött a törvényben szereplő maximális összegnél Koncz Zsófia a borsodi időközi választás fideszes győztese. A politikus csaknem öt és fél millió forintot fordított a Facebook-kampányára – derül ki az RTL Híradójából. A közpénzek átláthatóságáért küzdő Transparency International szerint a hatályos jogszabály alapján egy jelölt a teljes kampányára most legfeljebb 5,4 millió forintot…


'20. 10. 20.

Feliratkozom hírlevélre