Idén nyáron már nem lehetnek 500 fős rendezvények – Obuda Most

A mai kormányinfón jelentették be a kormány döntését a tömegrendezvények augusztus 15. utáni sorsával kapcsolatban.

A kormány úgy ítéli meg, hogy a hatályban lévő szabályokon való változtatás kockázatos, ezért fenntartjuk a jelenlegi változásokat a zenés rendezvényekkel kapcsolatban

– jelentette be Gulyás Gergely.

Ezt azt jelenti, hogy augusztus 15. után sem lehet 500 fősnél nagyobb rendezvényeket tartani a koronavírus-veszély miatt.

Korábban több előadó is felszólalt az ellen, hogy a kormány ennyire elhúzta a tömegrendezvényekkel kapcsolatos döntést – miközben a nyár elején arról volt szó, hogy a korlátozás augusztus 15-éig él, ezért több fesztiválszervező is abban bízott, hogy a nyár végén megtarthatók lesznek az elhalasztott rendezvények.

A Kolorádó és a Fishing on Orfű szervezői is reagáltak a mai hírre, akik a végsőkig kitartottak és reménykedtek abban, hogy megtarthatják idén a fesztiváljukat.

A Kolorádó csapata közösségi oldaukon az alábbi bejegyzés olvasható:

Drága Kolorádósok!

Sajnos a kormány mai bejelentése után már biztos, hogy idén nem lehet Kolorádó Fesztivál.

Egy évnyi szervezés után, kétszeri dátummódosítással a hátunk mögött azt érezzük, mindent megtettünk. Sajnos ez most nem rajtunk múlt. Csapaton belül korábban született egy mondásunk: addig toljuk, amíg lehet. Így is tettünk, és úgy gondoljuk, megérte a végsőkig küzdeni. Az biztos, hogy ezután nem lesz egyszerű, hiszen ez a döntés az egész szakma számára nehéz időket üzen.
Kedves zenészek, művészek, szervezők, technikusok, vendéglátósok és minden más szakmabeli, ti, akik nélkül nincs kultúra, szórakozás, valahogy maradjatok erősek, szerveződjetek újra, tartsatok ki, tartsatok össze!
De a legjobban azt sajnáljuk, hogy az idén ti, Kolorádósok nem tudtok eljönni Kolorádóba. Idén nem tudjuk veletek együtt átélni az átváltozást, felszabadulást, összetartozást, önfeledt boldogságot. Amikor az év 360 napján elképzeljük a fesztivált, csak az jár a fejünkben, hogyan tudnánk nektek valami nagyobb, más, új élményt adni. Nagyon köszönjük a bizalmat és a rengeteg támogatást, üzenetet, amiket kaptunk tőletek az elmúlt hónapokban.

Mondanunk sem kell, hogy pénzügyileg mekkora veszteségeket szenvedünk el éppen, nem beszélve az átszervezésekkel járó plusz kockázatokról, amiket bevállaltunk, hogy megpróbáljuk későbbre menteni a Kolorádót. Ez nem sikerült sajnos, de még rosszabb érzés lenne, ha meg sem próbáljuk. Nagy szükségünk van a támogatásotokra ahhoz, hogy fedezzük az idei költségeinket, valamint, hogy jövőre minden eddiginél jobb Kolorádót tudjunk szervezni. A támogatás ezúttal leginkább azt a döntést jelenti, hogy mit tesztek a már megvásárolt bérletekkel. Nagyjából egy hét múlva jelentkezünk a pontos infókkal, hogy mi a teendőd, ha támogatnál minket, átvinnéd a bérleted jövőre, vagy visszakérnéd a megvásárolt bérleted árát. Reméljük addigra már azt is tudni fogjuk, hogy ha Kolorádót nem is, de legalább egy csűrnyi bulit tudunk-e idén tartani.

Nagyon jó érezni, hogy velünk vagytok. Ígérjük, hogy jövőben is azon leszünk, hogy megháláljuk ezt, és ismét együtt lehessünk az erdőben. Addig is vigyázzatok magatokra, találkozunk hamarosan!

Köszönjük!
Akik egész évben szervezik a Kolorádót: Tollner Máté, Gunther Dóra, Gyenge Laura, Kocsis András, Sipos Márta, Vereczkey Ákos, Turzai Ákos, Molnár András, Jezerszky Viktória, Gyarmati Zea, Szeri Viktor, Somlyay Orsolya, Pusztai Lola, Kovácsovics Dávid, Kustán Gergely, Manek Gábor, Bede Márton, Vértes János Benjámin, Laki László

Az eredeti bejegyzés itt olvasható:

Drága Kolorádósok! Sajnos a kormány mai bejelentése után már biztos, hogy idén nem lehet Kolorádó Fesztivál. Egy…

Közzétette: Kolorádó – 2020. július 30., csütörtök

A Fishing on Orfű szervezői az alábbiakat írták Facebook oldalukon:

Ez itt a nagyszínpadunk helye, ma. Nemrég eldőlt, hogy idén így is marad… Kedves Fishingesek, az van, hogy a Kormány döntésének értelmében az idei Fishing on Orfű fesztivált nem tarthatjuk meg. Elképesztően szomorúak vagyunk. Rengeteg munka, egy teljes átszervezés valamint számos B-terv kidolgozásának erőfeszítései kerülnek most a kukába. A legvégsőkig szerettük volna, hogy biztonságosan összejöhessünk Orfűn a nyár végén, de minden lehetőséget végiggondolva most ki kell mondanunk: a 2020-as Fishing on Orfű elmarad. A belépőket természetesen visszaváltjuk. Viszont akkora a baj, hogy – történetünk során először – a segítségeteket szeretnénk kérni!

A legfontosabb célunk mindig is az volt, hogy olyan fesztivált szervezzünk nektek, amire mi is szívesen elmennénk: ebből lett a Fishinges hangulat. Most mindez veszélybe került. A Fishing jövője, esetleges függetlensége, további szponzor- és reklámmentessége azon múlhat, hogy mennyire tudjuk minimalizálni a mostani kárt.

Tudjuk, hogy nem csak mi kerültünk nehéz helyzetbe, de engedjétek meg, hogy pár gondolatot megosszunk veletek. Mi egy teljesen független, szponzormentes fesztivál vagyunk, láthatjátok évről évre, hogy nálunk nincsenek eladott nagyszínpadnevek (ti szavazzátok meg azokat), nincsenek reklámok, szórólapok, reklámokat sugárzó kivetítők, hostessek. Nagyon sok munkánkba került elérni, hogy nálunk csak ti meg a zene lehessetek, a lehető legjobb hangulatban, a kereskedelmi szemléletet leginkább kizárva. Viszont ennek ára van: szponzorok híján a Fishingnek mindösszesen két bevételi forrása van: a belépőjegyek és a vendéglátás. Ez a két forrás vált most semmivé.

A kiadásaink viszont maradtak. A tisztánlátás végett el kell, hogy mondjuk, hogy a Fishing jó pár embernek egész éves munkahely, komoly infrastrukturális és üzemeltetési költségeink valamint bérleti díjaink vannak, a hirdetési és fejlesztési kiadásainkat sem fogjuk visszakapni már. Summázva: ez soktízmilliós mínusz.

Ha fontos neked a Fishing, ha jelent valamit neked ez a fesztivál, ha a szíveden viseled a jövőjét, akkor arra kérünk: támogass bennünket. Holnap, azaz pénteken indítjuk el a jegyvisszatérítést, ami egyben egy támogatási rendszer is lesz. Itt dönthettek arról, hogy lehetőségeitekhez mérten a jegyeitek értékének bizonyos százalékát nem kéritek vissza, és ezzel a fesztivált támogatjátok. Természetesen lesz módotok arra, hogy a teljes jegyárat visszakérjétek!

Ugyanakkor nem várjuk el, hogy ellentételezés nélkül segítsetek rajtunk! Egy olyan rendszert dolgoztunk ki, amiben a támogatás mértékének megfelelően igyekeztünk izgalmas és értékes ajándékokat felajánlani a jótétért cserébe. És persze készültünk igazi különlegességekkel is, amelyek szerintünk igazi, ’Fishinges’ módon kárpótolnak majd benneteket az adományotokért cserébe! 🙂

Azt viszont már most el kell mondanunk, hogy muszáj visszaváltanunk az összes megváltott idei Fishinges jegyet. Ez azt jelenti, hogy a már megvásárolt belépők NEM lesznek érvényesek 2021-ben. A fesztivál akkora veszélybe került, hogy a támogatási rendszer lezárása után tisztán kell látnunk, mekkora lesz az a mínusz, amivel nekivágunk a jövő évnek, hogy még időben megtehessük az esetlegesen szükséges további mentőintézkedéseket.

Szóval… pénteken délelőtt indul a támogatási / jegyvisszaváltás rendszerünk. Holnap minden infót megosztunk veletek ezzel kapcsolatban. Nagyon számítunk rátok, a világ legjobb közönségére, a mi közösségünkre. Addig is legyetek jók!

Orfűi-tónyi és domboldalnyi szeretettel:

❤️

A Fishing on Orfű csapata

Az eredeti bejegyzés itt olvasható:

Ez itt a nagyszínpadunk helye, ma. Nemrég eldőlt, hogy idén így is marad… Kedves Fishingesek, az van, hogy a Kormány…

Közzétette: Fishing on Orfű – 2020. július 30., csütörtök

Az már két héttel ezelőtt kiderült, hogy elmaradnak a Szent István-napi állami rendezvények, így az augusztus 20-i fővárosi tűzijáték és a légiparádé is.

Gulyás a döntést azzal indokolta, hogy bár Magyarországon nem emelkedik az esetek száma, a környező országokban súlyosbodott a járványhelyzet.

A kormány célja elkerülni a második hullámot, illetve az, hogy a szeptemberi iskolakezdés a szokott módon megtörténhessen.

– tette hozzá.

Azt is közölte, hogy az elmaradó fellépések miatt támogatni fogják a zenészeket, akik „garázskoncerteket” tarthatnak, a felvételeket pedig közzéteszik, az összesen 5,3 milliárd forintos támogatás szétosztásában a Magyar Turisztikai Ügynökség segédkezik majd.

Forrás: 24.hu


'20. 07. 30.