Defibrillátort kapott a közterület – ObudaMost

A defibrillátort a Pünkösfürdő Parkban lévő irodakonténerében helyezik el – írta meg a hatmadik kerületi közterületfelügyelet.

Dr. Kiss László III. kerületi polgármester adta át a defiblirrátort Horváth Antalnak, a közterület-felügyelet igazgatójának a Római-parti Plázs megnyitóján július 15-én.

A hirtelen szívhalál Magyarországon az egyik vezető halálozási ok. A gyors és hozzáértő beavatkozással és a megfelelő eszköz megléte esetén az érintettek jelentős része megmenthető. Minél korábban kezdik meg az újraélesztést, annál valószínűbb a siker. Akkor a legnagyobb az esély, ha a defibrillátor 2-3 percen belül megérkezik.

Gyakran előfordul, hogy egy baleset helyszínére a közterület-felügyelők hamarabb odaérnek, mint a mentők, ezért Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata szükségesnek látta, hogy a Római-parton, – amely évről évre egyre népszerűbb a kirándulni vágyók körében – is legyen egy telepített defibrillátor. Az életmentő eszköz Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet Pünkösfürdő Parkban lévő irodakonténerében lesz telepítve. Ez a létesítmény a Római-parti járőreink tevékenységének kiegészítését és megerősítését szolgálja.

A Közterület-felügyelet a Duna Római-parti szakaszán májustól októberig, minden hétvégén hajós szolgálatot biztosít a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság rendőreivel. A hajós szolgáIat, mellett a közterület-felügyelők naponta többször ellenőrzik a Római-parti Plázst és a Római-part többi szakaszát. A járőreiket felkészítették a defibrillátor használatára és az alapvető elsősegélynyújtásra.

Baleset bekövetkezésekor azonnal hívni kell a 112-es segélyhívószámot vagy a harmadik kerületi közterületeseket nap 24 órájában elérhető +36 1 453 2618 telefonszámon.


'22. 07. 18.

Feliratkozom hírlevélre