A fővárosiak javaslatait várják az aquincumi hídhoz – ObudaMost

Évtizedek óta szerepel Budapest fejlesztési és szabályozási terveiben egy új északi híd építése Aquincumnál a Pók utca és a Váci út között. Egy új híd rövidebb, gyorsabb utazásokat tenne lehetővé Budapest északi területei között, illetve segítené az egykori ipari-vasúti barnamezős területek fejlesztését is.

A BKK – Budapesti Közlekedési Központ a Fővárosi Önkormányzat megbízásából részletes megvalósíthatósági tanulmányt készíttet az Aquincumi hídról, ami segít eldönteni, hogy szükséges-e egy új híd megépítése Óbuda és Újpest között, és ha igen, milyen kialakítással és kapcsolódó úthálózattal.

Forradalmi változás ez, hiszen Budapesten ilyen léptékű közlekedésfejlesztés esetében még soha nem vonták be a budapestieket ilyen mértékben. A társadalmi egyeztetés első köre alapján a BKK elvetette azokat a változatokat, amelyek az autópálya jellegű, nagy autóforgalmú híddal és utakkal számoltak, környezetvédelmi szempontból nem támogathatóak. Most arra hívjuk a budapestieket, hogy közösen határozzuk meg az esetleges új híd és a kapcsolódó úthálózat szerepét, feladatát.

A budapestiek észrevételeit június 8-ig vára a Városháza a BKK honlapján megtalálható kérdőíven, ahol az érdeklődők megismerhetik a vizsgált változatok hatásait, előnyeit és hátrányait. A további részletes vizsgálatra kiválasztott változatról a kérdőívet kitöltők véleménye alapján, az érintett kerületi önkormányzatokkal egyeztetve születik döntés.


'22. 05. 19.

Feliratkozom hírlevélre