16 embert fogtak el szombat éjjel Budapesten – ObudaMost

Szombat éjszaka ismét górcső alá vették a fővárosi rendőrök a belvárost – írta a BRFK közösségi oldalán.

Több belvárosi szórakozóhelyen és azok környékén tartottak bűnügyi és rendészeti ellenőrzést. Az akcióban 16 embert fogtak el, vagy állítottak elő közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása, kábítószer birtoklása, ittas járművezetés, garázdaság és csalás miatt.

A razziáról videót közöltek.

Az autók közül számos taxit is ellenőriztek, mely során volt olyan sofőr, aki nyugtaadási kötelezettségét mulasztotta el, míg volt olyan is, akinek droszt engedélye nem volt, vagy más kisebb szabályt szegett meg. Alkoholszondát 339 esetben használtak, a rostán három ittas vezető akadt fenn. Kisebb szabálysértések miatt három embert feljelentettek, nyolc emberrel szemben közigazgatási bírságot, hattal szemben pedig helyszíni bírságot szabtak ki.

A razzia során kilenc szórakozóhely működését is ellenőrizték az V. és VII. kerületek területén, amely eredményeként tűzvédelmi, nyitvatartási, dohányzással kapcsolatos és egyéb hibákat találtak, valamint három esetben kezdeményeztek garázdaság miatt eljárást. A közterület és a szórakozóhelyek mellett a 4-es villamoson is rendet tettek az egyenruhások, mivel azon két férfi előzetes szóváltás után összeverekedett. Egyikőjüket elfogták és a BRFK VI. Kerületi Rendőrkapitányságra előállították, a másik férfit a mentők könnyű sérülésekkel kórházba vitték.

A budapesti rendőrök munkáját most is segítették a társszervek, az akciót kollégáink a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság, az Erzsébetvárosi Önkormányzat, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Nemzeti Közlekedési Hatóság, a BFKH Népegészségügyi Osztály, V. Kerületi Önkormányzat, a Budapesti Közlekedési Központ valamint a Budapesti Polgárőr Szövetség munkatársaival közösen hajtották végre.


'22. 05. 18.

Feliratkozom hírlevélre