Díjmentes a hétvégi kerékpárszállítás június 30-ig – ObudaMost

Sikeres volt, ezért meghosszabbítja a BKK a hétvégi ingyenes kerékpárszállítás lehetőségét, ami minden erre alkalmas járműre és a HÉV-re is érvényes.

A szolgáltatást nemcsak klímavédelmi okokból biztosítják, hanem a járványhelyzet miatti megnövekedett kerékpáros forgalmat is segíteni kívánják. Hétköznapokon a fővárosban és az agglomerációban jelenleg egy vonaljegy érvényesítésével vagy kerékpárosbérlettel vehető igénybe a bicikliszállítás az arra alkalmas vonalakon. Szombaton, vasárnap és ünnepnapokon továbbra sem kell külön fizetniük a kerékpárszállításért azoknak, akik a saját utazásukhoz szükséges jeggyel vagy bérlettel rendelkeznek.

Az intézkedés minden, kerékpárszállításra alkalmas vonalat érinti: nem kell kerékpárbérletet váltani, illetve külön jegyet lyukasztani a kerékpárszállításért szombaton, vasárnap és ünnepnapokon a H5-ös, a H6-os, a H7-es, a H8-as és a H9-es HÉV vonalán, valamint a 60-as jelzésű fogaskerekűn, továbbá minden Tátra típusú villamoson, amelyek elsősorban a budai fonódó hálózaton – jellemzően a 41-es, az 56-os, az 56A, az 59-es, az 59A, az 59B és a 61-es vonalon –, a pesti oldalon pedig az 1-es, a 12-es, a 14-es, a 28-as, a 28A, valamint a 37A vonalán közlekednek. Ugyanez érvényes a 21-es, a 21A, a 65-ös, a 165-ös és a 212-es buszon, a 77-es trolibuszon, továbbá a D14-es, Csepelt Soroksárral összekötő átkelőhajón.

A BKK azt javasolja, hogy indulás előtt tájékozódjanak a BKK FUTÁR alkalmazásban a jármű típusáról. A közlekedésszervező célja továbbra is az, hogy még több ember számára elérhetőbbé és kényelmesebbé tegye a kerékpározást, valamint a közösségi közlekedést. A környezetbarát intézkedés a járványhelyzethez is igazodik.


'21. 11. 24.

Feliratkozom hírlevélre