Adományozni is lehet majd a Fő téri Karácsonyi Vásárban – ObudaMost

Adventi Adománygyűjtés 2021 címmel szervezi meg karácsonyi adománygyűjtő akcióját Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata. A felajánlásokat a karácsonyi vásárban várják, és nehéz sorsú III. kerületieknek juttatják majd el.

Mindannyiunk számára küzdelmes év volt ez, a végéhez közeledve azonban idén is arra kérjük a harmadik kerület lakóit, a vállalatokat, a civil szervezeteket, az itt dolgozókat, hogy fogjunk össze, és felajánlásainkkal tegyük könnyebbé a legnehezebb helyzetben lévők számára az ünnepeket – írja jótékonysági felhívásában az önkormányzat.

Pénzadományokat a Jó Pásztor Anyaotthon számára gyűjtenek idén, amit az Advent Óbudán 2021 rendezvényeinek helyszínein kihelyezett pénzgyűjtő urnákba lehet helyezni november 26-tól (Fő tér, Békásmegyeri piac, Óbudai Kulturális Központ és házai). Az anyaotthonba krízishelyzetbe került anyákat és gyermekeket fogadnak be a Jó Pásztor Nővérek.

Tárgyadományokat az Oltalom Karitatív Egyesület és az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ számára gyűjtenek a Fő téri vásárban kihelyezett faházban, de szükség esetén a szállításban is tudnak segíteni.

December 17-éig fogadják a felajánlásokat és kérik, hogy csak az alábbi tárgyakat hozzák az adományozók:

– tartós élelmiszer (cukor, liszt, olaj, rizs, gabonafélék, száraztészta, konzervek, lekvárok, gabonapehely, kakaópor, kávé, tea stb.)

– tartós, nem romlékony édesség

– bontatlan csomagolású fertőtlenítő- és tisztítószerek (mosószer, mosogatószer, univerzális tisztítók, papírtörlő, nedves törlőkendő stb.)

– bontatlan csomagolású higiéniai termékek, tisztálkodószerek (szappan, folyékony szappan, sampon, tusfürdő, sebtapasz, fogkefe, fogkrém stb.)

– állateledel: száraztáp, konzerv.

A támogatott szervezetek tevékenységéről, nyitva tartásról és más praktikus tudnivalókról az önkormányzat oldalán lehet tájékozódni.


'21. 11. 24.

Feliratkozom hírlevélre