Két hajléktalanon segített az óbudai közterület-felügyelet – ObudaMost

Magatehetetlen állapotban lévő otthontalanokhoz hívtak orvosi segítséget a az óbudai felügyelők. A kialakult járványhelyzet miatt a közterület felügyelet munkatársai kiemelten figyelnek a kerületünkben élő vagy itt megforduló hajléktalan személyekre.

A hajléktalanok egy része a kijárási tilalom idején is a szabadban tölti az éjszakát, annak ellenére, hogy a szeretetszolgálat gondozói és a krízisautó szociális munkásai mindenkit igyekeznek arra rávenni, hogy menjenek fűtött intézménybe. Ezért a Közterület-felügyelet és a rendőrség közös járőrszolgálata kiemelten figyeli a kerületünkben élő vagy itt megforduló hajléktalanokat.

Március 8-án, este a Csillaghegyi út egyik buszmegállójához irányították az Őrszem szolgálatot ellátó közterület-felügyelet munkatársát és a rendőr járőrtársát. A megállóban várakozó BKK autóbusz sofőrje értesítette a rendőrséget, mivel a járművön egy illuminált állapotban lévő hajléktalan férfi alkoholt fogyasztott és pénzt kéregetett az utasoktól. A férfit kollégáink leszállították az autóbuszról és az állapota miatt értesítették a mentősöket. Egy rövid vizsgálatot követően a mentősök a férfit az Erzsébet Kórházba szállították.

Március 9-én a III. kerület, Szentlélek téren tartott közbiztonsági ellenőrzést az Őrszem szolgálat, amikor a buszmegálló melletti járdaszakaszon fekvő személyre lettek figyelmesek. A járőrök azonnal a férfihez siettek. Mivel a sérült személy nem tudott felkelni, zavarodottan beszélt és elmondása alapján a lábát már alig érezte, a járőrök ebben az esetben is azonnal értesítették a mentősöket. A mentők kiérkezéséig izolációs mentő fóliával védték a hajléktalan férfit a kihűléstől. A mentősök rövid időn belül a helyszínre értek, majd egy gyors ellátást követően a Szent Imre Kórházba szállították.

Forrás: obkf.hu


'21. 03. 11.

Feliratkozom hírlevélre