Kerületszerte dolgoznak a viharkárok felszámolásán – ObudaMost

Még mindig tart a viharok utáni munka a III. kerületben. Az elmúlt napokban a heves zivatarok komoly károkat okoztak a közterületeken, több helyre a tűzoltókat is riasztani kellett.

Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet Városüzemeltetési és Köztisztasági Osztályának munkatársai eddig 28 helyszínre vonultak ki kármentesíteni. Mintegy 60 köbméter leszakadt faágat daraboltak fel, majd szállították el a közterületekről. Csapadékvíz elvezetőket, vízelnyelő rácsokat tisztítottak meg a hordaléktól, hogy a víz ne öntse el az utakat.

A viharkármentesítés mellett folyamatos a kerület takarítása és gondozása is. Az esős időszakban kollégáink kiemelt figyelmet fordítanak a járdák seprésére, hiszen a sok csapadék miatt a sáros utak csúszósabbá váltak. Az elmúlt hetekben a felügyelet munkatársai letakarították a járdákat a Római, a Csobánka, a Heltai Jenő, a Pethe Ferenc és a Flórián téren, a Silvanus sétányon, az Őrlő, az Amfiteátrum, a Kadosa, a Városfal, az Ányos, a Búza, a Szérűskert, a Köles, a Harang, a Kórház, a Vihar, a Szentendrei, a Zápor, a Szőlő, a Promenád, a Lajos, a Pacsirtamező, a Tímár, a SanMarco, az Ágoston, a Zápor, a Kiskorona, a Vihar, a Berend, a Váradi, a Hollós Korvin Lajos, a Zsírai Miklós, a Füst Milán, a Gyűrű, a Pünkösdfürdő, a Juhász Gyula, a Hatvany Lajos utcában és a Hold udvarban.

További elvégzett feladatok:

  • 710 m2 járdát újítottak fel vagy akadálymentesítettek,
  • összegyűjtöttek 110 m3 világító szemetet és illegális hulladékot,
  • sövényt nyírtak mintegy 110 méteren, aknát és csatornát tisztítottak 180 méteren,
  • 3200 fát locsoltak meg a szárazabb napokon.

A járdák seprése, az utcabútorok takarítása mellett sor került a játszóterek takarítására és karbantartására. Ellenőrizték a napvitorlák, a homokozók, a hinták, a mászókák, a csúszdák állapotát, és a meghibásodott eszközöket kijavították. Kitakarították és ellenőrizték a Meggyfa, a Kanóc, a Juhász Gyula, a Hímző utcai játszótereket.

A közterületek tisztaságával kapcsolatos észrevételeiket az [email protected] e-mail címre várják, a kerületi közterület-felügyelet telefonszáma +36 1 453 2618

Forrás: OBKF
'20. 08. 19.

Feliratkozom hírlevélre