Még egy Forma 1-es futamot rendezhetnek a Hungaroringen ha szükség van rá – ObudaMost

Jól vizsgázott a rendszer a koronavírus-világjárvány miatt kialakult helyzetben a hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíjon – mondta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Nyolcadik győzelmét aratta Hamilton a Hungaroringen, egy pályán ennyiszer csak Schumacher tudott eddig nyerni. A győzelemmel együtt átvette a vezetést a vb-n a bajnok. Elmaradt az esőkáosz, Verstappen nagy hibából felállva lett 2., Bottasé lett a 3. hely.

„Nem ilyen 35. évfordulóra készültünk, de sportdiplomáciai és sportszakmai siker, hogy ebben a helyzetben egyáltalán tudtunk versenyt rendezni” 

– mondta Gyulay az M1 csatornán hétfő reggel.

 A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Mediával együtt nagy sikerként könyvelték el, hogy Magyarországra tudott jönni a futam, hiszen a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben nem voltak egyszerűek az elmúlt hónapok.

Gyulay elmondta, nagyon be volt biztosítva a verseny, egy 75 oldalas dokumentum szólt arról, milyen előírásokat kell betartani a távolságtartástól a maszkhasználaton át a szükséges vizsgálatokig. Az elmúlt héten 5246 tesztet végzett el a Semmelweis Egyetem, illetve a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által erre megbízott cég. Csaknem száz konténerre volt szükség a pályán, ezekből alakítottak ki konténerszigeteket, „Gyakorlatilag nekünk kellett felépítenünk az otthonukat” – mondta Gyulay.

Megnéztük, hogyan néz majd ki a magyar pálya a hipermodern motorhome-ok nélkül. Nem irigyeljük a pilótákat.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter szombaton a Hungaroringen tárgyalt Jean Todttal, az FIA elnökével és Chase Carey-vel, a Formula One Group vezérigazgatójával, és felajánlotta, hogy amennyiben szükség lesz rá, akár még egy Forma-1- es versenyhétvége megrendezhető lesz idén Magyarországon.

„Örültünk a felajánlásnak, viszont a versenyzők és a nézők sem szeretnék talán annyira, hogy ugyanazon a pályán folyjanak a versenyek. De attól függően, hogy hogyan alakul a nemzetközi helyzet, azért mi készek vagyunk erre a dologra”

 – mondta Gyulay Zsolt, aki ugyanakkor reméli, hogy mindenhol meg lehet rendezni a futamokat.

Forrás: https://index.hu/

Milliárdokat kapott és kiemelt jelentőségű ügy lett a Hungaroring fejlesztése

A Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg az a kormányrendelet, amely nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a Hungaroring fejlesztését. A kormány szerint erre azért van szükség, hogy 2027 után is biztos legyen a Magyar Nagydíj helye a Forma-1 versenynaptárában. Régóta téma, de négy éve már fixen ígérik, hogy most már elindul a Hungaroring – lassan nélkülözhetetlen – felújítása,…


'20. 07. 20.

Feliratkozom hírlevélre