Esélyes, hogy a nyár végéig élni fog a tömegrendezvényekre vonatkozó tiltás – ObudaMost

Nem lazítanak tovább a járványellenes intézkedéseken, ami azzal jár, hogy nem kapnak zöld utat az 500 főnél nagyobb rendezvények – mondta Palkovics László miniszter.

A végleges döntés csütörtökön születik meg arról, hogy a tömegrendezvényeket érintő korlátozás fennmarad e augusztus 15-ét követően is. Ez a nagyobb volumenű koncertek és fesztiválok elmaradását jelentheti. A hírre több érintett művész is megszólalt közösségi oldalán.

Lovasi András a Kiscsillag zenekar frontembere és a Fishing on Orfű Fesztivál szervezője így kommentálta a bejelentést közösségi oldalán.

Mondjuk a németek mennyivel egyszerűbben (és tisztességesebben) intézték ezt. Márciusban megmondták, hogy idén nincs közös nagy bazseválás, itt van ennyi és ennyi pénz havonta, és mindenki tudta, mire számíthat, ki lehetett találni, mivel foglalkozzon a zenészember, ha nem akarta, hogy csak úgy pocsékba menjen ez az év.
Nálunk a segítség? Nyilvános ígérgetésen kívül majdnem a semmi (bocs, a teljesen agyalágyult PIM-es zenei pályázatokat nem számítom annak, és egy- vagy kétszázmillió szétosztható pénz egy kb. 40 milliárdot bukó iparágnak amúgy is lepkefing), aztán még Majka és a sajtó hathatós segítségével azt a pár száz zenészt is megalázták, akik a saját szakmai szervezeteiktől segítséget mertek igénybe venni. De nem baj, mondta mindenki, most már hagyjuk is azt a segélyezést, jön gusztustizenöt, és végre fellélegezhet az iparág. Úgy látszik, mégse nem jön… legalábbis Palkovics úr ezt lengette be, csütörtökön kiderül, addig is mindenki lázas c, d, e terveket készít, már aki nem fáradt bele. Mi a Fishing-es stábbal azt már kitaláltuk, hogy ha mást nem, egy nyitórendezvényt megcsinálunk. Mondjuk a 30Y focizik egyet a Vad Frutikkal. Mert azt lehet.
Én meg most erre használom a stúdiót. Jó hűvös.

Az erdetei poszt itt látható:

Mondjuk a németek mennyivel egyszerűbben (és tisztességesebben) intézték ezt. Márciusban megmondták, hogy idén nincs…

Publisert av Lovasi András Tirsdag 14. juli 2020

Farkas Roland, Wolfie a Punnany Massif zenekar frontembere szintén bejegyzésben reagált Facebook oldalán, amelyben egyenesen a honatyákat szólította meg.

Tisztelt honatyák!

Próbálok rövid ès tömör lenni, hátha úgy többen elolvassák ès talán önökhöz is eljut:

Legyenek kedvesek ne szopassanak már minket ès engedjenek dolgozni!
Vagy alakítsanak belőlünk focicsapatot, kihangosítjuk a labda suhogását, megvilágítjuk a műfüvet,megírjuk az indulókat,a bè közepet megtanìtjuk együtt ritmusra hangosan reppelni,lefotózzuk a kikötött cipőfűzőt,hogy a nagy pillanatok is meglegyenek,balladákat játszunk a vesztes csapatnak, cipeljük a győztes csapat váltóruháját (is).

Summázva: kèrjük önöket,hogy holnap ne rakjanak bele minket egy fiókba aminek eldobják a kulcsát!

Köszi

Az erdetei poszt itt látható:

Tisztelt honatyák!Próbálok rövid ès tömör lenni, hátha úgy többen elolvassák ès talán önökhöz is eljut:Legyenek…

Publisert av Roland Farkas Tirsdag 14. juli 2020

'20. 07. 15.

Feliratkozom hírlevélre