Nem biztos hogy erre a döntésre számítottak az iskolák – Obuda Most

Hogyan döntenek az igazgatók, tanárok a júniusra tervezett iskolák újranyitásáról? Egyelőre vegyesek a reakciók, döntések erről a lehetőségről.

A június 2. és 15. közötti két hét második fele eleve a szünetre való ráhangolódásról szól, a maradék pár nap pedig jó lehetőség arra, hogy felzárkóztassák valamennyire a lemaradókat – mondta Szabó Zsuzsanna, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke az iskolák júniusi újranyitásáról. De hogyan vélekednek a döntésről a tanárok, igazgatók?

Van, ahol a digitális tanrend ugyanúgy folytatódik tovább, de lehetőség nyílik a kiscsoportos vagy egyéni konzultációkra. Cél a rendszerezés, az esetleges elmaradások pótlása – tudta meg a lap egy budapesti gimnázium igazgatójától, aki aztán hozzátette: egyes tanároknak nehéz lesz egyszerre digitális órákat tartani és ügyelni is. Szerinte azokban a régiókban lesznek inkább kiscsoportos konzultációk, ahol esetleg nem működik jól a digitális oktatás.

Egy másik iskolától hasonlóan úgy értesültek, hogy kitartanak a távoktatásnál. Ennek az intézménynek az igazgatója úgy véli, a döntés leginkább az általános iskolák alsósait érinti, hiszen az ő otthoni felügyeletük megoldása a legnehezebb, illetve ők igényelhetik jobban a személyes konzultációt.

A megkérdezett iskolák többsége azonban még nem döntötte el, hogyan él majd ezzel a lehetőséggel. Van, ahol a egyelőre a tankerületektől várják a részletes állásfoglalást vagy gyakorlati útmutatót a nyitáshoz, több helyen pedig péntekre terveztek tantestületi értekezletet a témában.

Forrás: https://eduline.hu/


'20. 05. 22.