Újabb illegális fakivágások a kerületben – ObudaMost

Engedély nélküli fakivágásokról tettek bejelentést az Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyeletnek.

Április 23-án egy lakossági bejelentés kivizsgálásának céljából a járőrszolgálatot ellátó felügyelőket a Harsánylejtőnél zajló, egyik lakópark építkezéshez irányították. A bejelentés szerint az építkezés közvetlen szomszédságában lévő fás, erdős területen engedély nélküli fakivágás zajlott. A bejelentés valósnak bizonyult, ugyanis a helyszínre kiérkező felügyelőik több fa és fásszárú növény kivágását tapasztalták.

A közterületfelügyelet járőrei azonnal intézkedtek és felvették a kapcsolatot az építési kivitelező cég vezetőjével. Az építési vállalkozó azzal érvelt, hogy a fák magánterületen álltak és akadályozták az építkezést. Kollégáink tájékoztatták a vállalkozót a hatályban lévő 23/2018. (VI.26.) helyi rendelet előírásairól, miszerint “magánterületen lévő fát kivágni […] csak végleges fakivágási engedély alapján szabad.”

Mivel az építkezés kivitelezője hatályos kivágási engedélyt nem tudott a helyszínen felmutatni kollégáinknak, és elmondása szerint nem is rendelkeznek ilyen dokumentummal, Felügyeletünk megtette a szükséges feljelentést a Budapest Főváros III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Közterületi és Környezetvédelmi Osztálya felé.


'20. 04. 24.

Feliratkozom hírlevélre