Elítélték a zálogházi tolvajt – ObudaMost

Próbaidőre felfüggesztett börtönnel megúszta a rabló, aki egy óbudai zálogházból vett el egy 14 karátos aranynyakláncot.

Jogerősen egy év három hónap – három év próbaidőre felfüggesztett – börtönre és százezer forint pénzbüntetésre ítélt a bíróság egy férfit dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt – tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék az MTI-t.

A férfi június 27-én előbb körülnézett egy óbudai zálogházban, majd visszatért, az egyik üvegpult tetejét fogóval betörte és tizenegy 14 karátos aranynyakláncot eltulajdonított. A rendőrök a férfit még aznap elfogták, és megtalálták nála a mintegy 1,8 millió forint értékű lopott ékszert.

A büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként értékelték a vádlott beismerését, őszinte megbánását, együttműködő magatartását, egészségi állapotát, azt, hogy két kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik, valamint azt is, hogy a kár teljes egészében megtérült. Súlyosító körülményként vették ugyanakkor figyelembe, hogy előre kitervelte tettét – írták.


'22. 07. 29.

Feliratkozom hírlevélre