Faöntöző zsákokat telepítettek – ObudaMost

Faöntöző zsákokat telepített a harmadik kerületi önkormányzat két parkban. Az aszályos időjárásban a kerület fáinak a szokásos, heti egyszeri öntözése nem elegendő, ezt egészítik ki locsolózsákok alkalmazásával.

A faöntöző zsákok kihelyezésének első szakaszában 85 darabot telepítettek a Táncsics parkban és az Őszike utcai parkban. További locsolózsákok telepítését tervezik – jelent meg az önkormányzat honlapján.

Az Őszike utcai park fáinak öntözése és fokozott gondozása különösen indokolt. Bár ültetésükkor talajcserét végezek, annak minősége még mindig nem kielégítő a fák életben maradásához.

A locsolózsákokból csöpögtetős öntözéseses módszerrel folyik ki a víz alul közvetlenül a talajra. Ez a módszer a talajt fokozatosan és mélyen nedvesíti át. A zsákok ötven liternyi víztartalma 3-4 napra elegendő a hőségben, ami gazdaságos megoldásnak tekinthető.

A harmadik kerület folyamatosan méri fel az igényt további faöntöző zsákok kihelyezésére. Az üzemeltetési tapasztalatokra támaszkodva tervezi azok telepítését. Az önkormányzat a legklímabarátabb kerület cím birtokosa lett ebben évben.


'22. 07. 21.

Feliratkozom hírlevélre