Hibáztunk – fizetnek a rendőrök – ObudaMost

Budapest rendőrfőkapitánya nyilvánosan kér elnézést azoktól a fiataloktól, akiket másfél éve rablás gyanúja miatt vettek őrizetbe Óbudán. A nyomozás később azt állapította meg, hogy a bűncselekményt nem az elfogott fiúk követték el – írja a police.hu.

Dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya ezúton kér bocsánatot azoktól a fiataloktól, akiket 2020 novemberében egy Békásmegyeren felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás miatt vettek őrizetbe 72 órára.

Az eljárás kezdeti szakaszában – különös tekintettel a sértett vallomására – megalapozott gyanú volt arra, hogy a 2020. november 15-én történt bűncselekményt a négy nappal később elfogott, akkor 15 éves fiúk követték el. A további nyomozás azonban megállapította, hogy a rablást nem a gyanúsítottak követték el, ezért a III. Kerületi Rendőrkapitányság javaslatára az ügyészség a fiatalkorúakkal szemben az eljárást 2021. április 20-án megszüntette.

Budapest rendőrfőkapitánya arról is döntött, hogy a bocsánatkérés mellett az igényelt sérelemdíjat a BRFK további pereskedés nélkül kifizeti.

Fotó: pixabay.com


'22. 06. 23.

Feliratkozom hírlevélre