Szinetár Miklós nagyon szereti Óbudát – ObudaMost

A Szinetár család három generációja él Óbudán. Szinetár Miklós színházi, opera-, tévé- és filmrendező az obuda.hu-nak adott interjút.

“Mert mi valóban nagyon szeretjük Óbudát. A Római-part és Csillaghegy az otthonunk, amit mi sem bizonyíthatna jobban, mint az, hogy egész családunk, azaz három generációnk él itt együtt a kerületben, még a felnőtt unokám is, igaz, önálló lakásban, de velünk maradt. Több mint negyven éve lakom itt, és őszintén mondtam Óbuda Napján, a díszpolgári cím átadó ünnepségén a színpadon: e kitüntetéssel még inkább otthon érzem magam ebben a számomra szeretett világban, a harmadik kerületben” – mondta Szinetár Miklós az obuda.hu-nak.

Így beszélt a kerületről: “Zöld, illatos, nyugalmas. Miközben kint is vagyunk, bent is vagyunk, azaz közel a városhoz, mégis a természetben. Ahogy sétálok Csillaghegyen, ezerféle növényben gyönyörködhetek, akárcsak egy hangulatos arborétumban rengeteg, különböző faj él itt együtt. És a Duna! Ez szerelem, gyermekkorom óta. Annyi élmény fűz hozzá, egy dunai uszodában tanultam megúszni, az evezés örömét és ezernyi szép, kedves élmény emlékét köszönhetem neki. Így érthető, hogy nagy örömmel köszöntöttem a tavalyi nyáron a Római-parti Plázst, a szabadtéri fürdőzés lehetőséget a fővárosban. Vallom, a mai napig semmi sem tud felfrissíteni úgy, mint egy üdítő úszás a Dunában.”

Szinetár Miklós 2022 májusában Óbuda diszpolgára lett.

Fotó: obuda


'22. 06. 22.

Feliratkozom hírlevélre