A gyanúsított egy lakbér vita közben ölte meg Deutsch Tamás apósát – ObudaMost

Egy volt CBA-tulajdonost gyanúsítanak Deutsch Tamás apósának megölésével – jelent meg az RTL.hu-n.

Néhány évvel korábban még fényűző életet élt az a férfi, akit Lazsányi László volt labdarúgó meggyilkolásával gyanúsítanak. B. István az Rtl.hu információi szerint a CBA kisebbségi (alig egy százalékos) tulajdonosa is volt, ám vagyonát egy rossz döntés következtében szinte teljesen elveszítette.

A gyanú szerint B. István egy lakbérrel kapcsolatos elszámolási vita következtében ölte meg főbérlőjét, Lazsányi Lászlót, Deutsch Tamás apósát tavaly decemberben.

A gyakorlatban munkásszállóként üzemelő Nánási úti épületet, ahol B. István lakást bérelt, az áldozat, azaz a Lazsányi László által vezetett egyesület, a Civil Torna Club Szabadidős SE üzemeltette, a szervezet pedig a több mint ezer négyzetméteres, felújításra szoruló ingatlant az állami kézben lévő BMSK Zrt.-től bérelte havi 400 ezer forintért – írja a telex.hu.

A rendőrségi eljárás még tart, de a lap birtokába került nyomozati anyagok szerint B. István hónapok óta egyáltalán nem fizetett bérleti díjat, Lazsányi László pedig hiába szólította fel, hogy költözzön ki, a férfi továbbra is ott lakott.

„B. István cuccait a Nánási úti épület egyik raktárhelyiségébe vitték át, a lakáson zárat cseréltek, de a férfi ennek ellenére többször is bement az apartmanba, és egy-egy éjszakát ott töltött” – mondta az Rtl.hu-nak Gál András István, a gyanúsított kirendelt ügyvédje. A gyilkosság napján B. István ismét felfeszítette a zárat, az áldozat pedig amint ezt megtudta, odament az apartmanhoz, és számonkérte a bérlőjét. A heves vita után végül B. István azzal a vadászkéssel, amellyel korábban betört a lakásba, a gyanú szerint megölte az ingatlan üzemeltetőjének képviselőjét. A gyanúsított szerint az áldozat jogosulatlanul tartózkodott a lakásban. Elismerte, hogy szúrt felé, de azt állította, hogy nem akart mély sebet okozni.

B. Istvánt várhatóan júniusban elmeorvosi vizsgálat alá vetik, ügyvédje szerint ugyanis az eddigi beszélgetések alapján úgy tűnik, nem méri fel tettének súlyát. Ennek eredménye nagyban befolyásolja majd az ítéletet is.

Fotó: A Nánási úti épület – Forrás: Google Streetview /telex.hu


'22. 06. 15.

Feliratkozom hírlevélre