Tiszta, virágos otthonunk, Óbuda-Békásmegyer – ObudaMost

A pályázat célja az előző évekéhez hasonlóan, hogy önkormányzatunk elismerje és ösztönözze azokat a kerületi lakosokat, közösségeket, akik tesznek közös otthonunk szépségéért, gondozzák, növényekkel szépítik közterületeinket.

Az önkormányzat idén is arra bíztatja a kerületieket, hogy induljanak a Tiszta, virágos otthonunk Óbuda-Békásmegyer pályázaton, mutassák meg azokat a gyönyörű közterületeket, melyeket önzetlenül, a kerület szépítésére alakítottak ki és gondoznak. A Burján Ferenc alpolgármester által kezdeményezett programban az elmúlt két évben sok-sok gondosan ápolt köztéri kiskertet ismerhettünk meg, bíznak benne, hogy az idén sem lesz másképp.

Pályázni a “Legszebb virágos közterületi kert” kategóriában lehet. A pályázás feltétele, hogy a kert közterületről jól látható legyen.

Jelentkezési határidő: 2022. június 17.

Jelentkezés módja:

A pályázatra jelentkezni a “Tiszta, virágos otthonunk, Óbuda-Békásmegyer” jelentkezési lapon lehet, mely a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati irodájában (Harrer Pál utca 2.) szerezhető be, illetve letölthető az önkormányzat honlapjáról (obuda.hu).

A jelentkezés benyújtható a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján, illetve e-mailen a [email protected] e-mail-címre küldve.

A pályázathoz mellékelni kell egy vagy több színes, jó minőségű fényképfelvételt a nevezni kívánt helyszínről.

A pályázatra III. kerületi lakcímmel rendelkező magánszemélyek és lakóközösségek (társasházak, lakásfenntartó szövetkezetek) jelentkezését várjuk.

A pályázatnak tartalmaznia kell: 

  • a pályázó nevét, telefonszámát, e-mail-címét
  • vagy: a közösséget képviselő személy nevét, elérhetőségét
  • a pályázatban meghatározott kert pontos elhelyezkedését, címét

A pályázattal kapcsolatos kérdésekben tájékoztatás kérhető a Zöld Iroda titkárságon a +36 1 437 8509 telefonszámon vagy a [email protected] e-mail-címen.

Bírálati szempontok:

–        a pályázaton induló terület közterületről jól látható

–         a beültetett növények minősége és esztétikai együtthatása

–         kreativitás, kertépítő elemek használata

–         a környezet gondozottsága, rendezettsége, tisztasága

Az elbírálást háromtagú szakmai zsűri végzi. A zsűri előzetes egyeztetést követően június végén keresi fel a versenyben részt vevő helyszíneket.

Az első öt helyezett munkáját oklevéllel, kifüggeszthető táblával és pénzjutalommal ismerjük el.

Díjazás:

  1. helyezett: 200 000 Ft
  2. helyezett: 170 000 Ft
  3. helyezett: 150 000 Ft
  4. helyezett: 120 000 Ft
  5. helyezett: 100 000Ft'22. 05. 27.

Feliratkozom hírlevélre