5G hálozatokat fognak kutatni az Óbudai Egyetemen – ObudaMost

Átadták az Óbudai Egyetemen az 5G hálózatok mérésére szolgáló laboratóriumot. Olyan kutatásokat, innovációkat indítanak el, amelyek a mindennapi életben hasznosíthatóak lesznek és a biztonságot szolgálják – adta hírül az MTI.

Két éve indult a Nemzeti laboratóriumok létrehozását célzó program, amely az 5G-t helyezi a fókuszba, mivel a következő évtized legfontosabb kérdése a biztonsági kihívásoknak való megfelelés.

Olyan kutatásokat, innovációkat indítanak el, amelyek a mindennapi életben hasznosíthatóak lesznek és a biztonságot szolgálják. A tudományos hátteret az Óbudai Egyetem biztosítja, az iparági partnereik a Vodafone és a Nokia. A szervezetek két éve dolgoznak már együtt.

Rácz Ervin, az Óbudai Egyetem rektorhelyettese arról beszélt, eddig is sokat tettek azért, hogy a diplomásaik piacképes tudást szerezzenek. A k+f, tudományos tevékenység, nemzetközivé válás vagy az ipari kapcsolatok területén terveznek továbblépni, és a régió meghatározó műszaki egyetemévé válni.

Hozzátette: a most átadott 5G laboratóriummal és az infrastruktúrával az egyetem tovább erősíti a gyakorlatorientált képzését, és bővülnek a kutatási lehetőségek is. Emlékeztetett: 2017-ben az egyetemen 4G labort avattak, most az új, 5G laborral tartják magukat az élvonalban.

MTI

Fotó: pixabay.com


'22. 05. 10.

Feliratkozom hírlevélre