Új látogatási rend lépett életbe a Szent Margit Kórházban – ObudaMost

Egy beteghez naponta két látogató 30-30 percre, vagy egy látogató 60 percre mehet be – de mindez feltételekhez kötött.

Március 4-étől, péntektől van érvényben az új látogatási rend, amely lehetővé teszi, hogy a hozzátartozók a kórházban fekvő szerettüket meglátogassák. A látogatáshoz azonban több feltételnek is teljesülnie kell. Egy beteghez naponta két látogató mehet be 30-30 percre, vagy egy látogató tölthet bent 60 percet. A látogatókat és az érkezési időpontokat a portaszolgálat rögzíti.

A kórház Facebook-oldalán közzétett tájékoztató szerint a látogatás feltétele az érvényes védettségi igazolvány vagy a látogatás előtti 48 órában levett negatív koronavírus gyorsteszt. Ez alól csak az 5 év alatti gyerekek jelentenek kivételt, de a kórház a továbbiakban sem ajánlja, hogy 14 év alatti gyerekek látogatóba érkezzenek.

A koronavírus fertőzés miatt bent fekvő betegeket továbbra sem lehet látogatni. Számukra csomagot a megszokott módon a portaszolgálatnál lehet leadni.

A kórház területén továbbra is maszkot kell viselni, és javasolják – ha a körülmények megengedik – hogy kültéren történjen a beteg és a látogató közötti találkozás. Látogatásra hétköznap délután 15:00-18:00 óra között, hétvégén és ünnepnapon ezen időpont mellett délelőtt 10:00-12:00 óra között is van lehetőség. Kivétel a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály, ahol minden nap 16.00–17.00 óra között biztosított a látogatás.


'22. 03. 04.

Feliratkozom hírlevélre