„Lemondott az óbudaiak képviseletéről Bús Balázs” – ObudaMost

Szabó Tímea kemény hangú posztban bírálta a Fidesz jelöltjét, amiért az NKA alelnöki pozíciót választotta a III. kerület helyett.

„A fideszes Bús Balázsnak fontosabb a havi 1,7 milliós fizetése, mint az óbudaiak képviselete” – írja a Facebookon a Párbeszéd társelnöke, országgyűlési képviselő. Ahogy arról tegnap mi is beszámoltunk, az Átlátszó oknyomozó portál kiderítette, hogy a kerület leváltott polgármestere több mint egy éve szabálytalanul töltötte be egyszerre a Nemzeti Kulturális Alap alelnöki tisztségét és a kerületi önkormányzati képviselői, valamint a fővárosi bizottsági tagsági pozíciókat. Az önkormányzati törvény szerint ezek összeférhetetlenek, Bús Balázs azonban mégis csak most, a leleplező cikk megjelenése után szüntette meg összeférhetetlenségét.

Szabó Tímea így fogalmazott: „Bús éppen a cikk és az én felszólításom után jött rá hirtelen, hogy fennáll az összeférhetetlenség, hogy aztán szinte azonnal lemondjon… Na, nem a milliós NKA-alelnöki fizetéséről, hanem az óbudaiak képviseletéről!” A volt polgármester ugyanis az összeférhetetlenségét úgy oldotta fel, hogy Óbudáról végleg távozott, és a Nemzeti Kulturális Alapnál lévő tisztségét tartotta meg.

 A vagyonnyilatkozata szerint az NKA-tól kapott havi 1,7 millió Ft-os javadalmazásán felül a két önkormányzattól összesen további havi 432 ezer Ft-ot vett fel tiszteletdíjként. Az összeférhetetlenség feloldásáig legkevesebb 5,2 millió Ft-hoz jutott szabálytalanul.

Kép forrása: Szabó Tímea FB


'22. 01. 26.

Feliratkozom hírlevélre