Szavazatszámlálók jelentkezését várják – ObudaMost

Ők fognak az országgyűlési választás napján a választások tisztasága és pártatlansága felett őrködni.

A III. kerületi jegyző felhívást tett közzé, melyben arról tájékoztat, hogy eddig működő szavazatszámláló bizottságok megbízatása lejár, a szavazatszámláló bizottsági tagok mandátuma nem hosszabbodik meg automatikusan, ezért új szavazatszámlálók jelentkezését várják. A szavazatszámláló bizottságok új választott tagjait és a póttagjait Óbuda-Békásmegyer Képviselő-testülete választja meg, a tagok a megválasztásukat követően esküt/fogadalmat tesznek.

A választások lebonyolításában nagy szerepet töltenek be a szavazatszámláló bizottságok, amelyek elsődleges feladata a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése. így lesz ez az országgyűlési választáson, április 3-án is.

A szavazatszámláló bizottságnak az a Budapest III. kerületben lakóhellyel rendelkező, nagykorú magyar állampolgár lehet a tagja, aki szerepel a központi névjegyzékben.

Szavazatszámláló bizottsági tagnak nyilatkozat kitöltésével lehet jelentkezni, amely beszerezhető Óbuda-Békásmegyer Polgármesteri Hivatal portáján (Bp., Fő tér 3.) vagy letölthető erről az oldalról.

A kitöltött nyilatkozatot 2022. január 31-ig kell elküldeni a [email protected] e-mail-címre vagy elvinni Óbuda-Békásmegyer Polgármesteri Hivatal portájára. (Bp., Fő tér 3.).

A szavazatszámláló bizottságok tagjai oktatáson vesznek részt, munkájukért bruttó 50 000.-Ft tiszteletdíjban részesülnek, és a szavazást követő napon a munkavégzési kötelezettség alól mentesülnek.

Kép forrása: Pexels


'22. 01. 25.

Feliratkozom hírlevélre