Harsányi Mária kapta idén az Óbuda Kultúrájáért Díjat – ObudaMost

Az Óbudai Társaskör korábbi igazgatójának példamutató teljesítményét ismerték el a kitüntetéssel.

A díjat minden évben a kerületiek javaslatait figyelembe véve adományozza Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat annak a személynek, aki a kimagasló teljesítményével vagy életművével példamutatóan járul hozzá a kerület kulturális életének fejlődéséhez. 

Idén Harsányi Máriát, az Óbudai Társaskör korábbi igazgatóját illeti a díj, aki nyugdíjba vonulásáig, azaz 2020 végéig vezette az intézményt. Ám szerepvállalása Óbuda kulturális életében jóval korábbra nyúlik vissza, hiszen már 1981-től foglalkozott a III. kerület közművelődésével, mielőtt a megnyíló Óbudai Társaskör csapatának tagja lett, melyet 2008 szeptemberétől nyugdíjba vonulásáig igazgatott.

Neki köszönhető amellett, hogy az Óbudai Társaskört színvonalas programjai révén országos hírűvé tette, sok-sok újító, kreatív kezdeményezése között a Krúdy-negyed megszületését is, mely több intézmény összefogásával ma is kulturális és gasztronómiai élményeket nyújt az ide látogatóknak.

A díjat dr. Kiss László polgármester adta át, aki méltató beszédében kiemelte: Harsányi Mária kimagasló színvonalú munkájának köszönhető, hogy az Óbudai Társaskör nemcsak kerületi és Budapesti szinten, hanem országosan is ismert és elismert kulturális intézménnyé vált.

Képek forrása: obuda.hu


'22. 01. 24.

Feliratkozom hírlevélre