Szombaton 73 ezer gyerek felvételizik – ObudaMost

A gimnáziumba jelentkezők írják meg a központi felvételit magyarból és matematikából.

Az Eduline gyűjtötte össze, hogy mi az, amit feltétlenül össze kell csomagolni a 8, a 6 vagy a 4 osztályos gimnázimba felvételiző gyerekek táskájába. A legfontosabb dolgokat érdemes már a vizsga előtti este betenni: a fényképes igazolványt (erre szükség lesz a vizsga elején), a vizet/üdítőt, a csokit/szendvicset, a két-három tollat.

Érdemes karórát is vinni, a telefont ugyanis ki kell majd tenni, azzal nem tudják majd ellenőrizni, hány percük van még a feladatok megoldására. Meglepő tanács lehet ugyan, de egy pulóvert is érdemes betenni – egyrészt azért, mert van, akinek a hőháztartása az izgalom, a feszültség miatt felborul, másrészt a járvány miatt sok iskolában átszellőztetik majd a termeket a magyar- és a matekvizsga között.

És ha már járványhelyzet: a maszknak sem szabad otthon maradnia, az iskolák közösségi tereiben ugyanis kötelező eltakarni az orrot és a szájat, sőt több középiskolában vizsga közben is maszkot kell majd viselni. Számítani kell arra is, hogy több helyen lázmérést fognak végezni az épületbe lépés előtt, illetve kézfertőtlenítést is kérhetnek. A belépés ilyen esetekben lassabb lehet, időben érdemes indulni, hogy a felvételiző diáknak elég ideje legyen elhelyezkedni majd a teremben.

Aki betegség miatt nem tudja megírni a felvételit, a két pótidőpont egyikén még nekivághat. Fontos azonban, hogy mindenképpen orvosi igazolásra lesz szüksége.

Kép forrása: Pexels.com


'22. 01. 21.

Feliratkozom hírlevélre