Megmentették egy öngyilkosságra készülő nő életét a kerületi rendőrök – ObudaMost

Versenyt futottak az idővel, az utolsó pillanatban találták meg a lakásában.

A BRFK Információs Portál számolt be a január 18-i, krimibe illő életmentésről. Egy óbudai gyógyszertárból érkezett bejelentés január 18-án reggel a BRFK Tevékenység-irányítási Központjába, hogy egy középkorú nő telefonált hozzájuk, aki nagy mennyiségű nyugtatót vett be. A telefonáló nem árulta el sem a nevét, sem azt, hogy hol lakik. A gyógyszerészek próbálták kérdezgetni, hátha megtudnak tőle valamilyen információt, de a nő csak annyit mondott el, hogy milyen gyógyszert vett be, majd letette a telefont.

A bejelentést Horváth Andrea Ildikó rendőrzászlós a BRFK Tevékenység-irányítási Központ ügyeletese kezelte, aki a III. kerületi Rendőrkapitányság járőrpárosát, Onder Béla rendőr főtörzsőrmestert és Csortán Tímea őrmestert küldte a gyógyszertárba, hátha a helyszínről még több információt sikerül szerezniük.

A rendőrök úgy kezdtek neki az életéről lemondó telefonáló keresésének, hogy szinte semmi nem volt a kezükben. Tudták, hogy nő, középkorú, és azt, hogy milyen vényköteles nyugtatót vett be. Próbálták valahogy leszűkíteni a kört, így abból a verzióból indultak ki, hogy a hívó nem véletlen pont abba a gyógyszertárba telefonált be. A gyógyszerészek rögtön el is készítettek egy listát, hogy receptre kik vásárolták náluk az utóbbi időben azt a fajta gyógyszert. Az adatokból az ügyeletes és a járőrök három kerületi címre szűkítették a vásárlók listáját, majd sorban ellenőrizték azokat.

A módszer végül sikerrel járt, a kiválasztott címek egyikén megtalálták a segítségre szoruló nőt; lakásának ajtaja nyitva volt, őt az egyik szobában az ágyon fekve találták. Mellette gyógyszeres dobozok árulták el, hogy mekkora mennyiséget vett be, mert ő – bár még eszméleténél volt – már nem tudott beszélni. A gyógyszerekből több, mint 90 szem hiányzott. A levegőt ekkor már nehezen vette, így Onder Béla és Csortán Tímea a mentősök kiérkezéséig próbálták ébren tartani, és olyan helyzetbe fektetni, hogy könnyebben tudjon lélegezni. A 61 éves nőt a mentősök stabil állapotban vitték kórházba.

Van segítség! Ingyenes, anonim, a nap 24 órájában hívható lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 116-123 és 06-80-810-600 telefonszámon. Ha öngyilkossági gondolatai vannak, kérjük, olvassa el ezt az oldalt, mielőtt kárt tenne magában. Ha másvalakiért aggódik, ezen az oldalon talál tanácsokat, mit tud tenni.


'22. 01. 20.

Feliratkozom hírlevélre