18 ovis csoport van karanténban a III. kerületben – ObudaMost

A többi fővárosi kerületben és vidéken is hasonló a helyzet, az óvintézkedések ellenére rendkívül gyorsan terjed a koronavírus omikron variánsa az óvodákban.

Az Eduline intézett körkérdést az óvodákat fenntartó önkormányzatokhoz, ebből derült ki, hogy van olyan óvoda a fővárosban, amit teljes egészében be kellett zárni a koronavírus-fertőzések miatt. A III. kerületben a hét elején 18 csoport és összesen 315 gyerek volt karanténban. A II. kerületben az önkormányzat fenntartásában lévő tizenkét óvoda közül nyolcban van legalább egy csoport otthon, egy óvodának pedig az összes csoportjában rendkívüli szünetet rendeltek el. Mindez körülbelül 374 gyereket érint – közölték az Eduline kérdésére. A II. kerület hamarosan egyébként újabb tesztelési akcióba kezd, az óvodai, bölcsődei és a szociális ágazatban dolgozóknak január közepétől ingyenes és önkéntes PCR-tesztelést biztosítanak – tették hozzá.

Újbudán a nyolc önkormányzati óvodában 15 csoportban kellett rendkívüli szünetet vagy részleges karantént elrendelni koronavírus-fertőzés miatt január harmadik hetében. Kőbányán összesen öt csoportoban rendeltek el rendkívüli szünetet, ez 81 gyereket érint. További öt óvodában a X. kerületi kormányhivatal összesen 112 gyermek “járványügyi megfigyeléséről” döntött, ez hét óvodai csoportot jelent.

A XII. kerületben minden ötödik ovis csoport karanténba kényszerült – közölte a kerületi önkormányzat az Eduline kérdésére. A hét elején az önkormányzat által fenntartott óvodák 66 csoportjából 13 volt karanténban, összesen 11 gyereknél és 10 dolgozónál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. A Normafa Óvodában például az összes csoportnál karantént kellett elrendelni – tették hozzá.

A kép illusztráció.


'22. 01. 20.

Feliratkozom hírlevélre