Az utolsó simításoknál tart a Pünkösdfürdő park kivitelezése – ObudaMost

A hideg téli időjárás átmenetileg lassítja a kivitelezési munkát, de mire a jó idő és a tavaszi napsütés megérkezik, használatra készen fog állni a 7 hektáros pihenőpark.

Az ökologikus, Duna melletti park egy modern szemléletű, környezettudatos, új tervezői megközelítéssel jön létre – melynek jelenlegi munkálatairól a fejlesztést végző Városháza tett közzé tájékoztatást a Facebook-on. Azt írják, hogy a Pünkösdfürdő parkban helye lesz az állat- és növényvilágnak és a pihenni vagy sportolni vágyó embereknek is. Nyilvános illemhely, napvitorlás játszótér, esőbeálló és kerékpáros pihenő is rendelkezésre áll majd – ez utóbbi azért is fontos, mivel ez a terület az Eurovelo része. Gondoltak a kutyásokra is: egy integrált parkrészen a kutyások szabadon engedhetik majd a kedvenceiket.

Még hátra van az információs és irányítótáblák felhelyezése, jelenleg az egyedi fából készült különleges formavilágú esőbeállók, illemhelyet és parti őrséget szolgáló építmények készünlnek. A közmű-bekötések is zajlanak.

A biztonságos használathoz nélkülözhetetlen befejező festési, szerelési munkákkal azonban meg kell várni a melegebb napokat. A kertészeti munkák nagy része megtörtént, a sokezer növényből azonban még néhány fát, cserjét, évelőt és vadvirágmagot el kell ültetni. Olyan növényzetet terveztek, amely a honos társulásokhoz közeli, biodiverz, ellenállóbb a klímakihívásoknak, így fenntarthatóbb.

A Városháza erre az utolsó időszakra még türelmet kér, valamint azt, hogy a lekerített munkaterületre ne lépjenek be, mert az balesetveszélyes lehet!

Kép forrása: Városháza FB


'22. 01. 17.

Feliratkozom hírlevélre