Villamosmegállóban fekvő férfinek segítettek a közteresek – ObudaMost

Kérik, hogy aki a fagyban földön fekvő embert lát, hívja a Máltai Szeretetszolgálat segélyvonalát.

A rendőrség és a III. kerület közterület-felügyelet közös járőrei egy idős fedélnélküli személyre találtak, aki az éjszakai fagyban a Bécsi út-Vörösvár úti villamos-végállomáson a földön feküdt. A férfit kihűlés veszélye miatt kórházba kellett szállítani. Az esetről Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet Facebook-posztban számolt be.

Január 7-én éjszaka a rendőrség és a közterület-felügyelet közös Őrszem járőrei egy földön fekvő személyre lettek figyelmesek a Bécsi út-Vörösvár úti villamos-végállomáson. A járőrök azonnal a férfi segítségére siettek. A mentők kiérkezéséig izolációs mentő fóliával védték a hajléktalan személyt a kihűléstől. A mentősök rövid időn belül a helyszínre értek, majd egy gyors ellátást követően a Honvéd Kórházba szállították.

Hasonló, kihűlésveszélyes esetről számolt be a III. kerület / Óbuda Facebook-csoport egyik tagja is. Éjszaka egy 25 éves, földön fekvő fiút találtak a Bogdáni úti buszvégállomás közelében, akit – hála a lelkiismeretes járókelőnek – sikerült megmenteni.

Ha Ön is földön fekvő, otthontalan embert lát, hívja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat éjjel-nappal elérhető 06-1-338-4186 telefonszámát, vagy a 112-es segélyhívót.

Kép forrása: Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet


'22. 01. 10.

Feliratkozom hírlevélre