Még karácsony előtt megjelenik az új felsőoktatási felvételi tájékoztató – ObudaMost

Hamarosan megjelenik a felsőoktatási felvételi tájékoztató, az érdeklődők a felvi.hu oldalon február 15-éig jelentkezhetnek a képzésekre.

A hagyományoknak megfelelően karácsony körül jelenik meg az új felvételi tájékoztató – adta hírül az MTI. Budapesttel együtt 48 olyan város lesz, ahol idén is felsőoktatási képzést hirdetnek meg. A megújult felvi.hu oldalon lehet tájékozódni a felsőoktatási intézmények aktuális meghirdetéseiről. Háromszázféle alapképzésből válogathatnak az érdeklődők 15 képzési területen, mesterképzésen pedig 450 féléből, emellett mintegy hatszázféle tanárképzés, valamint felsőoktatási szakképzések is várják a jelentkezőket. A felvehető hallgatói létszám némileg nagyobb, mint az előző évben.

Február 15-éig lehet jelentkezni az e-felvételi portálon, a felvételi eljárás teljesen elektronikus úton zajlik már évek óta. A felsőoktatási intézmények november óta nyílt napokat tartanak, ezek januárban is folytatódnak, a felvi.hu oldalon és az intézmények honlapján lehet tájékozódni róluk, januárban pedig az Educatio szakkiállítás várja az érdeklődő fiatalokat.

A diplomantul.hu oldalon olyan adatok érhetők el, amelyek azt mutatják meg, hogy egy-egy adott végzettséggel milyen lehetőségek állnak a fiatalok előtt a munkaerőpiacon. Évről évre a felsőoktatásba jelentkezők és felvettek háromnegyede állami ösztöndíjas képzésre jelentkezik és kerül be a képzésbe.

Kép forrása: Pexels


'21. 12. 23.

Feliratkozom hírlevélre