Kiss László: “Nem támogatom lakóparkok építését” – ObudaMost

Közleményt adott ki a III. kerületi polgármester a mocsárosdűlői fejlesztésekkel kapcsolatban napvilágot látott hangfelvételről.

A közleményben leszögezi, hogy teljesen hibásnak tartja a korábbi városvezetés lakópark-építéseket támogató politikáját, éppen ezért mindent megtesz azért, hogy megakadályozza, hogy a kerületet újabb lakóparkok árasszák el. Ezért sem Mocsárosdűlőn, sem máshol nem támogat ilyen beruházást.

„Semmilyen konkrét lakóterületi vagy irodaépítési fejlesztést nem támogatok e területen, sem most, sem pedig a jövőben. Amit támogatok, az az ottani zöldterület rehabilitációja, tanösvények létesítése és faültetések. Amit támogatok, az a helyi érdekvédelem és a civil közösségek erősítése, éppen ezért vontuk be a helyi játszópark fejlesztésébe és a Mocsárosról szóló gondolkodásba az elődeink által mellőzött Aquincum-Mocsáros Egyesületet” – írja a közleményben.

A héten beszámoltunk mi is arról, hogy elkészült és benyújtotta a Főváros azt az uniós pályázatot, amelyben – két másik budapesti természetvédelmi területtel együtt – Mocsáros zöldterületi rehabilitációja, természeti értékeinek védelme és megőrzése a cél összesen 1,5 milliárd Ft-os ráfordítással.

A hangfelvételen név nélkül és beazonosíthatatlanul elhangzó állításokat a főpolgármester is cáfolta.


'21. 12. 03.

Feliratkozom hírlevélre