Itt a faültetési szezon – ObudaMost

166 db őshonos fajtájú fát ültetnek el a napokban a III. kerületben, erről a kerületi főkertész tett közzé tájékoztatást Facebook-oldalán.

Oszlopos korai juharokat, zselnicemeggyeket, ezüst hársakat, mezei juharokat, hegyi juharokat és kocsányos tölgyeket telepítenek a Borsmenta utca, Citromfű utca, Csillagánizs utca, Dózsa utca, Egyetem park, Ezüsthegy utca, Gulácsy utca és Zsirai utca közti park, Kiscelli utca, Őszike utca, San Marco utca, Szerecsendió utca, Szőlő utca, Tímár utca, Váradi utca, Viador utca közterületeire.

Kerényi Nagy Viktor a bejegyzésben emlékeztetett arra is, hogy a fahelyek listáját augusztus 2-15. között online közzétette, a helyszíneken kiplakátolta, társasházak ajtajára és családi házak postaládájába szórólapokat helyezett el, illetve augusztus 19-ig véleményezhették a lakók. A Borsmenta, Szerecsendió és Citromfű utcában október 28-án lakossági helyszíni bejárás volt, így ott lett helyszínmódosítás a lakossági kéréseknek megfelelően.

A fák ápolását (öntözés, gyomlálás) az első évben a telepítő látja el, a telepítés sikerességét a főkertész ellenőrzi, az esetlegesen elpusztult fákat újra pótolni kell.

Kép forrása: Óbuda-Békásmegyer Főkertésze Facebook-oldal


'21. 11. 24.

Feliratkozom hírlevélre