Csillaghegyi strand: 1 milliárdos hűtlen kezelés a gyanú – ObudaMost

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával nyomoz a rendőrség a Csillaghegyi strand 2017-es fejlesztésével kapcsolatban. A feljelentést Karácsony Gergely főpolgármester tette, melynek részleteiről az ügyről a kezdetektől tudósító Átlátszó oknyomozó portál számolt be.

A Tarlós István főpolgármestersége idején indult beruházásnál már a kezdetek is vitathatóak voltak, ugyanis a területen 246 fát vágott ki a közbeszerzésen nyertes, ma már elérhetetlen beruházó. A Kalotherm Zrt-vel Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) akkori vezérigazgatója kötötte meg a 3,1 milliárdos szerződést.

Az építkezés során 1,1 milliárd Ft kár érte a BGYH-t – derül ki az Átlátszó által részletesen ismertetett 34 oldalas rendőrségi feljelentésből. A gyanú szerint változatos módon folyatták el a közpénzt. Szerződésmódosítással közel egymilliárddal megdrágították a fejlesztést, volt részmunka és építőanyag is, amit kétszer fizettek ki, fizettek olyan alvállalkozóknak, akik nem végeztek munkát, sőt, végül a kötbért is elengedték.

A Kalotherm Zrt. felszámolás alatt áll, az oknyomozó riporter nem tudta elérni a cég képviselőjét. Szőke László, a BGYH volt vezérigazgatója a Magyar Nemzetben jelentetett meg magyarázkodó cikket az ügyben.

Kép forrása: Átlátszó.hu


'21. 11. 22.

Feliratkozom hírlevélre