Amit a Fő téri adventi programokról tudni érdemes – ObudaMost

Idén újra személyesen lehet részt venni az Advent Óbudán programsorozat rendezvényein, azonban – hogy ez mindenki számára biztonságos legyen – néhány óvintézkedést be kell tartani.

Már építik a jégpályát és megérkeztek a karácsonyfák is az adventi vásár helyszínére. A készülődés során idén a járványhelyzetre tekintettel a biztonsági előírásokat is érdemes áttekinteni. A Fő téri rendezvényekre vonatkozó szabályokat és praktikus tudnivalókat az obuda.hu gyűjtötte össze:

  • A hatályos jogszabályok szerint csak védettségi igazolvánnyal látogatható az adventi vásár és a rendezvények, ezért a védettségi igazolványt és a személyi igazolványt minden 18 év felettinek magával kell hoznia és be kell mutatnia.
  • A 18 év alatti, védettségi igazolvánnyal nem rendelkező személyek csak védettségi igazolvánnyal rendelkező nagykorúval együtt látogathatják a rendezvényt. Kérik, hogy a rendezvény elhagyásáig maradjanak együtt.
  • Ezek a szabályok a jégpálya használatára is vonatkoznak.
  • Külföldi állampolgárok a rendezvényt a saját hazájukban kiadott és Magyarország által elfogadott védettségi igazolással látogathatják (a személyek életkorának azonosítására szolgáló fényképes igazolvány mellett). Ezeket az igazolásokat a biztonsági szolgálat ismeri, a külföldi okmányminták rendelkezésre állnak.

Megközelítés: A Fő téri helyszín a rendezvénysorozat teljes ideje alatt kordonnal lesz elkerítve. Megközelítése, illetve a bejutás három oldalról lehetséges: a Laktanya utca, a Hídfő utca és a Szentlélek tér felől. A Kórház utca felől érkezők kis kerülővel a Laktanya utca vagy a Hídfő utca felől tudják a rendezvényt megközelíteni. A Kórház utca és a Laktanya utca között a tér átjárható lesz. A rendezvény területe éjszaka, a programok befejezését követően le lesz zárva, a Fő tér nem lesz átjárható, a teret a kordonon kívül lehet megkerülni.

Az Advent Óbudán programfüzete itt megtekinthető.


'21. 11. 19.

Feliratkozom hírlevélre