424 millió forintból fejlesztik Kaszás központját – ObudaMost

Többek között a közterületek rehabilitációja, multifunkciós sportpálya kialakítása, a gyalogos kapcsolatok fejlesztése, a zöldfelületek megújítása, köztéri berendezések és bútorok kihelyezése a terv a Huszti út és a Kaszásdűlő utca, Szérűskert utca közötti zöldterületen, valamint a 3K környékén.

A Fővárosi Önkormányzat TÉR_KÖZ pályázatán 300 millió forint támogatást nyert el a projekt, amelyhez a kerületi önkormányzat további 124 millió forint önrészt biztosít. A konkrét fejlesztéseket lakossági fórumon mutatják be a környéken lakóknak – számolt be az obuda.hu.

Fejlesztési terv

A korábbi közösségi tervezés során célként fogalmazták meg új közösségi tér és közösségi épület létrehozását a Huszti út, Kaszásdűlő utca közötti területen, valamint az áthaladó forgalom csökkentését és a gyalogos forgalom előnyben részesítését. Fejlesztési igény volt a Pethe Ferenc tér használhatóbbá tételére: legyenek árnyékolók, új térbútorok, esőbeállók, játékeszközök. Rendbe kell tenni a Dugovics Titusz térit zöldfelületet is.

Forgalomtechnikai változtatásra is sor kerül majd: a Szérűskert utca és a Kaszásdűlő utca között csak gyalogos átjárás lesz, ezzel egyidejűleg pedig a Köles utca a HÉV felé, a Szérűskert utca pedig az Apát utcától a Huszti út felé lenne egyirányú, hogy a jelenlegi legtöbb autós konfliktust okozó Köles utcai forgalmi helyzet parkolóhelyek feláldozása nélkül megoldódhasson.


'21. 11. 19.

Feliratkozom hírlevélre