Környezetgazdagító parkot hoz létre a Kubik utca és a Gölöncsér utca sarkánál lévő terület új bérlője – ObudaMost

Pályázat útján választotta ki az önkormányzat a korábban elhanyagolt, bécsi úti Tesco feletti terület bérlőjét. Az online és offline kutyaiskola, kutyás közösség beköltözését a környékbeliek többsége is támogatja.

A pályázat elbírálásakor döntő szempont volt, hogy a több mint 8000 négyzetméteres egykori bányaterületen a zöldfelületet fejlessze a leendő bérlő, aki örökzöldek telepítését, környezetgazdagító park létrehozását, mesterséges tavacska kialakítását és nagy terület füvesítését is vállalta.

Minderről dr. Kiss László polgármester Facebook-posztban számolt be részletesen, mivel politikai okok miatt alaptalan támadások érték a terület hasznosításáról szóló döntést. A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a kerület korábbi fideszes vezetése hasonló határozatokat a lakosság véleményének megkérdezése és pályázat kiírása nélkül hozott meg. Példaként a közeli jégcsarnok megépítésének körülményeit említette a bejegyzésében.

Emlékeztetett arra is, hogy a korábbi ciklusban ugyan több elképzelés is volt a terület hasznosítására, ám ezek környezetkárosító hatásuk és irrealitásuk miatt használhatatlanok voltak. A SciDog beköltözése és zöldfelület-fejlesztése mellett a bérbe nem adott területen az önkormányzat maga is fásítani fog:  a főkertész tervei alapján a 10 millió fa Alapítvánnyal közösen egy Miyawaki-elvű minierdő jöhet majd létre.


'21. 11. 10.

Feliratkozom hírlevélre