Újra üzemel az oltópont a Laktanya utcában – ObudaMost

A Tüdőgondozóban a Covid elleni 3. oltásokat lehet felvenni november 3-ától. Az újra nyitás szükségességét igazolja, hogy a szabad időpontokat már elkapkodták, és hamarosan majd november 12-e utáni időpontokra lehet majd újra jelentkezni.

Az obuda.hu tájékoztatása szerint időpontot foglalni online, az EESZT-n (eeszt.gov.hu) keresztül lehet, és ugyanitt érdemes figyelni, mikor nyitnak meg új időpontokat. Vakcinát választani az oltóponton, az oltást beadó orvossal konzultálva, a körülményeket mérlegelni lehet. Mivel a Laktanya utcai oltóponton csak a 3. oltások beadására van lehetőség, ezért a szervezők azt kérik, hogy mindenki vigye magával a korábbi oltásairól szóló igazolást is.

Miért érdemes a 3. oltást is beadatni?

2020. decemberében megkezdődött a koronavírus elleni oltás Magyarországon, azóta a lakosság mintegy 60 százaléka legalább egy oltást kapott. Az engedélyezett vakcinák hatékonysága rövid távon bizonyított, viszont félő, hogy az előzetes reményekkel ellentétben nem biztosítanak több éven keresztül fennálló immunitást. A világban zajló vizsgálatok alapján úgy tűnik, hogy idővel csökken a hatásuk, az új, különösen fertőző vírusvariánsok megjelenése pedig tovább ronthatja a hatékonyságot, így most, a negyedik hullám berobbanásával időszerű megfontolni a harmadik oltás felvételét, ami augusztus óta engedélyezett Magyarországon – derül ki a portfolio.hu részletes összefoglalójából.


'21. 11. 03.

Feliratkozom hírlevélre