Egymilliárdot ad a Főváros a legjobb ötletekért – ObudaMost

Legyen minél több III. kerületi projekt a 2022-es budapesti közösségi költségvetésben! Ehhez csak annyi kell, hogy a közösség érdekeit szolgáló legjobb ötleteidet január 31-ig beküldd. Idén már 16 éves kortól lehet pályázni.

Három kategóriában összesen egymilliárd Forint értékben valósítja meg a budapestiek legjobb fejlesztési ötleteit a Fővárosi Önkormányzat a közösségi költségvetésen keresztül. A kezdeményezés tavaly indult és rögtön nagy népszerűségre tett szert: 15 javaslat megvalósítását már el is kezdték.

A közösségi költségvetés olyan – általában önkormányzati – program, amelynek keretében a település költségvetetéséből bizonyos összeg felhasználására a város lakói tehetnek javaslatot. 2021-22-ben Budapesten, a fővárosi közösségi költségvetés első tesztévét követően ismét 1 milliárd forintos keretből valósítja meg az önkormányzat a lakosok által beadott ötletek közül a legnépszerűbbeket. Az ötleteket 2022. január 31-ig lehet beadni az otlet.budapest.hu​ oldalon keresztül. A győztes projektekről is a budapestiek szavaznak majd. Újdonság, hogy most már 16 éves kortól lehet pályázni.

Három kategóriában lehet javaslatokat tenni:

  • Zöld Budapest 

A főváros szerepet vállal abban, hogy városunk zöldebbé váljon, és segíti a budapestieket, hogy környezettudatosabban éljenek. Közös célunk, hogy a főváros felkészüljön a 21. század egyik legnagyobb kihívására, a klímaváltozásra. 

  • Esélyteremtő Budapest 

Az Esélyteremtő Budapest kategória célja, hogy az önkormányzat csökkenteni tudja a társadalmi különbségeket, segítse a hátrányos helyzetű közösségek életét.

  • Nyitott Budapest 

A Nyitott Budapest kategória célja az együttműködés fejlesztése a város közösségeiben, illetve a budapestiek és a főváros, valamint annak intézményei között. Ennek megvalósítása érdekében keresünk új, kísérleti megoldásokat, közösségépítő ötleteket és mindenki által könnyen használható és elérhető digitális fejlesztéseket. Ezzel a főváros célja, hogy gyorsabb, okosabb és praktikusabb megoldásokat nyújtson a budapestieknek. 

Az ötleteket rövid regisztrációt követően az otlet.budapest.hu​ oldalon keresztül lehet beadni 2022. január 31-ig. 


'21. 11. 03.

Feliratkozom hírlevélre