Véget ért a paralimpia – ObudaMost

Sport Uncategorized

Véget ért a paralimpia

Tizenhat érmet szerzett a magyar csapat

Imádom az olimpiát, és minden tiszteletem azoké a sportolóké, akik akár évtizedeken keresztül feláldozzák a magánéletet, a pihenést, a bulizást azért az egyetlen, talán sosem megismétlődő pillanatért, amikor olimpiai érmet akasztanak a nyakukba. Én is meghatódom, amikor a játékok játékán felcsendül a magyar himnusz, és magamban mindig megköszönöm ezt a csodálatos élményt minden magyar olimpikonnak.

Azt is helyeslem, hogy kész vagyont kapnak az érmekért, nem sajnálom, aki felér a világ tetejére, megérdemli.

Mi a helyzet a paralimpikonokkal? Érmet szereznek, felérnek a világ tetejére – nehezített körülmények között. Feláldozzák a magánéletüket, a bulikat azért az egyetlen, talán sosem megismétlődő pillanatért. Úsznak karok nélkül úgy, hogy bármelyikünket röhögve otthagynák a medencében, ha versenyezni akarnánk velük. Minket, épeket, akiknek megvan minden végtagjuk – ők, a sérültek.

Nem ment egész nap a tévében a paralimpiai közvetítés. Az internet feldobta az eredményeket, de nem foglalkozott a versenyekkel külön tévécsatorna. És a „tiszteletdíj” is messze elmarad a „normál” olimpikonokétól. Sőt, még tovább akarja csökkenteni azt a kormány.

Egyszerűen szemen köpjük azokat az embereket, akikre fel kellene néznünk.

A szememben mind hősök, és a legnagyszerűbb sportolók.

Mert plusz hátránnyal indulva ugyanoda jutottak.

Tisztelet a paralimpikonoknak!

(L.Á.)


'21. 09. 05.

Feliratkozom hírlevélre