Kis európai diktatúra – ObudaMost

(le)hallgatás magyar módra

Tudta? A magyar kormány lehet, hogy lehallgatja a telefonját. Volt már egy hasonló, nagy port kavart lehallgatási botrány a világon a huszadik században. Igaz, nem nálunk, hanem az Amerikai Egyesült Államokban, és az akkori elnök, bizonyos Nixon, bele is bukott. Igen, jól emlékszünk, ez volt a Watergate. Magyarországon is lett egy ilyen, Pegasusnak hívják, egy izraeli kémprogrammal hallgattak le olyanokat, akik nem tetszettek a kormánynak. Állítólag. Pár napja robbant ez a bomba, nem eszik olyan forrón a kását, még bizonyíték sincs, nemhogy ítélet.

A gond az, hogy az elmúlt tizenegy év tapasztalatai alapján simán elhisszük, hogy a kormány illegálisan lehallgat minket. Ennél is nagyobb gond, hogy még az erre vonatkozó kérdésekre sem adnak egyenes választ, a belügyminiszter terel, az igazságügy-miniszter terel, a miniszterelnök pedig nem válaszol. Nyilván azért, mert júliusban mégsem mondhatja az újságíróknak, hogy „Boldog karácsonyt”. Még bolondnak néznék.

Ha őt nem is, minket biztosan bolondnak néznek. Orbán Viktor, Pintér Sándor, Varga Judit és a Fidesz teljes holdudvara.

Ha kiderül, hogy a magyar kormány valóban lehallgatja a saját állampolgárait, újságírókat és ellenzéki politikusokat, azt egyetlen miniszterelnök sem úszhatja meg lemondás nélkül.

Vagy mégis?

Ez itt nem Amerika.

(L.Á.)


'21. 07. 21.

Feliratkozom hírlevélre