Hőség idején is folyamatosan gondozzák a kerület zöldfelületeit – ObudaMost

Nem egyszerű – és nem is olcsó – feladat nyaranta a növényzet életben tartása a városi hőszigeteken belül. Az önkormányzat dr. Kerényi-Nagy Viktor kerületi főkertész szakmai iránymutatása mellett igyekszik mindent megtenni a kiszáradás megelőzése érdekében.

Az önkormányzat szerződött partnere és a városüzemeltetés munkatársai mintegy 3200 fát öntöznek hetente egy, a kánikulai időszakban hetente két alkalommal. Egy-egy fa locsolására mintegy 60 liter vizet használnak el.

Virágágyást 1120 négyzetméteren öntöznek, ezeken a területeken mintegy 8100 tő növény vízellátásáról gondoskodunk. A virágágyás minden egyes négyzetméterére öntözéskor 30 liter vizet használnak fel.

Cserjét 450 folyóméteren, gyepfelületet (beépített automata öntözőrendszer segítségével) pedig mintegy 12000 négyzetméteren öntöznek.

A kerület több pontján összesen 136 kandeláberre helyeztek ki 408 tő muskátlit, ezek rendszeres öntözéséről is gondoskodnak.

A kerület főkertészének szakmai iránymutatása mellett abból a célból, hogy lassítsák illetve megakadályozzák a föld kiszáradását, több ágyásba és a fák tányérjaiba mulcsot, kaszálási nyesedéket tettek, és folyamatosan zajlik az ágyások gyommentesítése is.

Több helyszínen helyeztek ki kísérleti jelleggel csepegtető rendszerű öntözőzsákot (összesen 40-et) a fák vízellátásának folyamatos biztosítására.

Az önkormányzati kezelésű területeken kívül több közhasznú egyesületnek segítséget nyújtanak az általuk gondozott területeken lévő növények rendszeres öntözésében.

Forrás: obuda.hu


'21. 07. 14.

Feliratkozom hírlevélre