Romániába járnak Pfizerért a Sinopharmmal oltott magyarok – ObudaMost

A román operatív törzs hivatalos adatai szerint eddig 715 magyar állampolgár kapott oltást Romániában, nagy részük Pfizert, és folyamatosan érkeznek.

Nem igaz, hogy Romániába járnak oltásért azok, akik korábban kínai vakcinát kaptak itthon, de nincs elég antitestjük a védettséghez – jelentette ki Gulyás Gergely a június 24-i kormányinfón, a Belügyminisztérium ellenőrzésének eredményére hivatkozva. A Miniszterelnökséget vezető miniszter nem mondott igazat, a román hatóságok cáfolják az állításait  – írja a Magyar Hang.

Csak leengedtem a kocsiablakot, és már bennem is volt – ezt már a Szabad Európának mesélte egy 60 év feletti nő, aki – bár Gulyás Gergely szerint ez nem igaz – több száz magyar sinopharmos sorstársához hasonlóan Romániába ment a védettséget, adott esetben az életet jelentő oltásért.

„Itthon nem lép a kormány, és félnek az emberek, hogy megszűnik ez a lehetőség, ezért találnak nehezen nyilatkozót, ezért nem akar erről senki névvel vállalva beszélni, pláne ha még csak egy dózis Pfizer van benne. Nem kockáztatja a másodikat senki” 

– idézi forrását a Szabad Európa.

A lap idézi Duda Ernő virológusprofesszort, aki sok más hazai tudóshoz hasonlóan úgy gondolja, hogy tesztelni kell, és ha nincs védettség, oltani ezeket az embereket

„Az államnak kellene ezt intéznie, de én mindenkit arra biztatok, hogy miután az állam malmai még az Isten malmainál is lassabban őrölnek, ne maradjon védtelen hosszú hónapokon keresztül, oltassa be magát, ha tudja. Ez félig illegális, de az egészség fontosabb ennél.”

Forrás: Magyar Hang, Szabad Európa


'21. 07. 09.

Feliratkozom hírlevélre