Adok-kapok a volt és a jelenlegi polgármester között – ObudaMost

A testületi ülés elmulasztásával vádolta meg Bús Balázs leváltott polgármester Kiss Lászlót, aki közösségi oldalán válaszolt Búsnak.

“A pandémia utáni első testületi ülés. Jól látható, hogy a DK-s vezetést és a baloldali képviselőket egyáltalán nem érdeklik Óbuda problémái. Az ülésen sem a polgármester, sem a gyurcsányista koalíció képviselői nem jelentek meg, így nem hallgathattuk meg Dr. Kiss beszámolóját a járványhelyzet alatt hozott döntéseiről” – írta ki Bús Balázs politikusi Facebook-oldalára.

” Sajnos kerületünk korábbi polgármestere az országgyűlési kampányának részévé kívánja silányítani a kerületi közéletet. Gyakorlatilag minden ügyhöz van egy rossz szavuk, akkor is, ha kifejezetten ostobaság, amit csinálnak, mondanak” – válaszolt Kiss. Mint kiderült, a Fidesz-frakció a hétvégén értesítette levélben a polgármestert, hogy rendkívüli ülést kezdeményeznek azokban a kérdésekben, amelyekben a polgármester már korábban döntést hozott.

A polgármesteri döntéshozatalt a kormány – az ellenzék tiltakozása mellett – rendelte el a veszélyhelyezet idejére és június 15-ig tartotta fenn. Erre a körülményre Kiss is felhívta Bús figyelmét, megjegyezve, hogy “Ha ez zavarja a helyi Fideszt, javaslom panaszkodjanak a kormánynál, de ha már ott vannak végre tehetnének a kerületért is és kérjék már vissza a III. kerülettől elvont milliárdokat.”


'21. 06. 21.

Feliratkozom hírlevélre