Két ideiglenes intézkedést is feloldott járművein a BKK – ObudaMost

A javuló járványhelyzetnek, valamint a nyári vakációnak köszönhetően két ideiglenes intézkedést is feloldott járművein a Budapesti Közlekedési Központ.

A 2020/2021-es tanév rendjéről szóló kormányrendelet alapján június 15-én, kedden véget ért az idei tanév. Ennek megfelelően június 16-án életbe lépett az iskolai szünetben érvényes menetrend, már eszerint járnak a BKK járatai Budapesten.

Ezzel együtt immár szabadon használhatók a járművek első ülései is. Az eddigi elkülönítés célja az volt, hogy megóvja a járművezetők egészségét, akiknek a munkája elengedhetetlen ahhoz, hogy a főváros közösségi közlekedése a járvány ideje alatt is teljes kapacitással, megbízhatóan működjön.

Emellett újra lehet helyszínen váltott vonaljegyet is vásárolni a járművezetőktől. A sofőröknél vett vonaljegy továbbra is 450 forintba, az előre váltott vonaljegynél 100 forinttal többe kerül. Ezért annak, aki vonaljeggyel utazik, a jövőben is inkább a 370 automata, a 20 ügyfélközpont és pénztár, valamint a több száz viszonteladó bármelyikénél érdemes azt megvenni.

Forrás: obuda.hu


'21. 06. 17.

Feliratkozom hírlevélre